DP Genel Başkanı Uysal: Ortak aday çıkarsa destekleriz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partilerinin isminde uzlaşacağı ortak adaya destek vereceklerini söyledi.Fethiye’ye gelen DP Genel Başkanı Uysal, Muğla'nın Fethiye ilçesine gelerek...

Google Haberlere Abone ol
DP Genel Başkanı Uysal: Ortak aday çıkarsa destekleriz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partilerinin isminde uzlaşacağı ortak adaya destek vereceklerini söyledi.

Fethiye’ye gelen DP Genel Başkanı Uysal, Muğla'nın Fethiye ilçesine gelerek partisinin Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret etti. Fethiye Belediyesi teras katındaki dinleme salonunda yapılan toplantının gündemini Cumhurbaşkanlığı seçimleri oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ülkede büyük bir kutuplaşmanın yaşandığını anlatarak sözlerine başlayan Uysal, 76 milyon insanı kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı’nın ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yukarıdan aşağıya bir kişinin şahsında dizayn edilmiş bir idareyi benimseyecek bir vasatla karşı karşıya kaldığını dile getiren Uysal, “Millet, demokrasi ve cumhuriyet şuuru taşıyan, toplumun ortak değerlerine ayağını basan bir aday tarifi yapmaya özen gösteriyoruz. Dayatma içinde olmayacağız. Ancak önerilerimiz olacaktır. Siyasi iktidarın 2011 yılından sonraki tavırlarıyla bu havuzdan alabileceği oy yüzdesi yoktur. Muhalefet partileri birleştiği her noktada gerekli başarıyı elde etmiştir.” dedi.

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendi siyasi emellerini yürütebilmek amacıyla milletin birlik ve beraberliğinin PKK müzakerelerinde rehin bırakıldığını söyledi. Türk milletinin bunu kabul edemeyeceğini söyleyen Uysal, şöyle konuştu: "Birlik ve beraberliğimizi taciz eden, yüreğimize sığdıramayacağımız şeyler oluyor bu ülkede. Bu birlikteliğin kalbine saplanmış bıçaklardır bunlar. Bir ülke terör meselesini başka diyara havale edemez, kendi içerisindeki sorunu teröristlerden medet umarak çözemez." CİHAN

Yorumlar