Dışişleri'nden Somali’deki Saldırı İle İlgili Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Somali’de Türk Büyükelçiliği arsasında bulunan inşaat şantiyesine düzenlenen saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri'nden Somali’deki Saldırı İle İlgili Açıklama

Saldırıyı kınayan Bakanlık, faillerin yakalanmasını ve adalet önüne çıkarılmasının beklendiğini kaydetti.

Bakanlık açıklamasında saldırıya ilişkin şu bilgiler verildi: "Mogadişu Büyükelçiliğimiz arsasında bulunan inşaat şantiyesine 10 Nisan 2014 tarihinde saat 01.30 civarında omuzdan atılan RPG ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda iki işçimizin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Yaralılarımıza ilk müdahale Mogadişu’da görevli Sağlık Bakanlığımız doktorları tarafından yapılmıştır. Yaralı vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığımız tarafından tahsis edilen ambulans uçak ile 11 Nisan 2014 tarihinde saat 03.20’de Ankara’ya getirilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türkiye, Mogadişu Büyükelçiliğimiz yerleşkesi inşaatında çalışan vatandaşlarımızı hedef alan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Bu hain saldırının faillerinin yakalanmasını ve adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Ülkemiz, Somali’de barış ve refahın tesisine katkıda bulunabilmek amacıyla Somali halkının yanında yer almaya devam edecektir."

Yorumlar