'Dicle kenarında bir koyun kaybolsa, yönetenler sorumluluk hissetmeli'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dicle'nin kenarında bir koyun bile kaybolduğunda, ülkeyi yönetenlerin sorumluluk hissetmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Dicle kenarında bir koyun kaybolsa, yönetenler sorumluluk hissetmeli'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dicle'nin kenarında bir koyun bile kaybolduğunda, ülkeyi yönetenlerin sorumluluk hissetmesi gerektiğini söyledi.

Giresun'da halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerinin sıkıntılarına değindi. Fındıkta Türkiye'nin dünyada bir numara olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Madem ki fındıkta dünyada bir numarayız. Fındığın borsası neden Giresun'da olmaz. Hangi gerekçeyle olmaz. Bunun cevabını iktidar verecek. Hesabını iktidara soracağız. 11 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Fındığın borsasını neden Karadeniz'e getirmedin diye hepimiz bu sorunun cevabını oy kullanırken soracağız. Hepimiz soracağız. Sormak, yurttaşlık görevidir. Soracağız ki, bu ülkeye demokrasinin geldiğini, iktidarda oturanlar öğrenmiş olsunlar." diye konuştu.

Bir siyasetçinin '3 Y ile mücadele' diyerek yola çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Dedi ki 'bana oy verin, yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğim.' Millet de oy verdi. Bir dönem geçti, beklediniz, iki dönem geçti, yine beklediniz, üçüncü dönem geçti, yine beklediniz. Ve bir şey gördük. Söz veren bu kişinin başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl soyduğunu gördük. Hep beraber bunun tanığı olduk. İlk kez dünya tarihinde (Türkiye tarihinde demiyorum) dünya tarihinde bir hükümetin, bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk."

Dicle'nin kenarında bir koyun bile kaybolsa ülkeyi yönetenlerin sorumluluk hissetmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "O koyun dolayısıyla sorumluluk hissetmesi lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın, acaba ailelerde huzur var mıdır? Diye düşünmesi lazım. Ülkenin bütün sorunlarıyla ilgilenmesi lazım. Ama o, devleti soymakla meşgul."

Erdoğan'ın mitinglerde 4 parmağı ile Rabia işareti yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "4 parmağını göstererek bu işareti yapar değil mi? Nedir bu biliyor musunuz. 4 bakan ve 1 başçalan.. Tabi biz önce bunu anlamıyorduk. Rabia, sanıyorduk. Meğer 4 bakanı biliyormuş, kendisi de dahil, onu da yeni öğrendik." açıklamasında bulundu.


CİHAN

Yorumlar