Devlet Bahçeli: İmam hatip liseleri El Tayyip ordusunun elemanları değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın iftar yemeğinde imam hatip liseleri için ‘direnç unsurları’ tabirini kullanmasına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu çok tehlikeli bir ifadedir. İmam...

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli: İmam hatip liseleri El Tayyip ordusunun elemanları değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın iftar yemeğinde imam hatip liseleri için ‘direnç unsurları’ tabirini kullanmasına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu çok tehlikeli bir ifadedir. İmam hatip liseleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın arka bahçesi, gelecekte kuracağı El Tayyip ordusunun elemanları değil; milletimizin öz evlatlarının okuduğu ve İslam’ı öğrendiği ve millete hizmet etme şevki ile yetişen kadrolardır. Buraya ‘isyancı, direnç unsurları’ gibi laflar katmak IŞİD paralelinde hareket etmeyi düşünmek demektir.” dedi.

TOPLANTI BİTİMİNDE KONUYU BAHÇELİ GÜNDEME GETİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Toplantı bitiminde kürsüden ayrılmadan Bahçeli’nin parti yöneticilerine “İsyanı sormadılar. İsyanı sorsalardı, güzel cevap verirdim.” dediği duyuldu. Bunun üzerine gazeteciler Bahçeli’den konuyu açmasını istediler. Basının gözünden kaçan bir konunun olduğunu kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, “İmam hatip liseleri mezunlarının iftar yemeğinde Sayın Başbakan çok tehlikeli bir ifade kullanmıştır. ‘İmam hatip liseleri bir dirençtir. İmam hatip liseleri bir isyandır’ cümlesi. Bu çok tehlikeli bir ifadedir. El Tayyip Ordusu mu kurulmak istenmektedir acaba?” diye konuştu.

BAHÇELİ: İHL’LER ERDOĞAN’IN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR

Böyle bir rezaletin olamayacağını kaydeden Bahçeli, “Sayın Başbakan'ın nerede ne konuşacağı, artık iyice sapmaktadır. Kendisi bu konuda dikkatli olması lazımdır. İmam hatip liseleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın arka bahçesi, gelecekte kuracağı El Tayyip ordusunun elemanları değil; milletimizin öz evlatlarının okuduğu ve İslam’ı öğrendiği ve millete hizmet etme şevki ile yetişen kadrolardır. Buraya ‘isyancı, direnç unsurları’ gibi laflar katmak IŞİD paralelinde hareket etmeyi düşünmek demektir. Bundan da bu ülke kurtulmalıdır. Esas gazetecilerin soracağı budur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar