Destici: Türk; bir ırkın, bir etnik kökenin adı değildir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türk; bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil, Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu'da yaşayan İslam’la şereflendirilmiş zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Türk; bir ırkın, bir etnik kökenin adı değildir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türk; bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil, Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu'da yaşayan İslam’la şereflendirilmiş zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Destici, “3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir reflekstir.” diye ifade etti.

“3 Mayıs olayları; bu dönemin kahramanlarından merhum Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin?” adlı şiirinde şairane ifadesini bulan, bu vatanın hakiki sahiplerinin, öz evlatlarının varlık ve irade beyanıdır.” diyen Destici, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin harcı konumunda olan Türkçü-Milliyetçi ideolojinin büyük münevverlerinden Ziya Gökalp, Yusuf Akçura ve daha nicelerini kendilerine kılavuz etmiş Türkçü irade sahiplerinin dönemin resmi ideolojisine belki de ideolojisizliğine karşı bir başkaldırı hareketi olan 3 Mayıs Türkçülük Hareketi, bir anlamda cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine geri dönüşün de adıdır.”

"TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM"

Türkçülük ve Türk milliyetçiliği görüşünün hiç bu dönemde ırkçı, kavmiyetçi anlayışa sahip olmadığını vurgulayan Destici, on asırdan fazla bir süre ‘İslam’ın Sancaktarlığını’ yapmış bir milletin ferdi olmaktan onur duyduklarını ve gururla Türk Milliyetçisiyim dediklerini ifade etti.

3 MAYIS RUHU

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 Mayıs 1944’ün milli bilinç ve benliğimizde yeşererek binlerce yılın kültürüne duyulan sevgiyi ve o kültürün sahibi Türk milletini yüceltmeyi gaye edinen Türkçülerin bu eşsiz azmine vurulmak istenen bir darbenin def edilmesine ve yüreklerimizde her daim var olan ancak korlaşmış Türklük aşkının yeniden alevlenmesine zemin olan bir başkaldırışıdır. 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur. 3 Mayıs ruhunun milliyetçi yüreklerde bütün heyecanıyla ve samimiyetiyle yaşanması dileğiyle Türkçülük Bayramımız kutlu olsun.”

CİHAN

Yorumlar