Destici: Şiddetsizlik 'barış' diye yutturuluyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çifte ahlaki standartlar uygulayan hükümetin ‘deve kuşu’ misali başını kuma sokarak, hayali düşmanlar üretip bunlarla ‘mücadele ediyoruz’ görüntüleriyle vicdanlarını resetlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Şiddetsizlik 'barış' diye yutturuluyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çifte ahlaki standartlar uygulayan hükümetin ‘deve kuşu’ misali başını kuma sokarak, hayali düşmanlar üretip bunlarla ‘mücadele ediyoruz’ görüntüleriyle vicdanlarını resetlediğini söyledi. Destici, 'çözüm süreci' adı ile verilen tavizlere endeksli bir 'şiddetsizlik' yaşandığını bunun da 'barış' diye yutturulduğunu dile getirdi.

    Mustafa Destici, yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık günü başlayan yolsuzluk operasyonuna değinerek, yaşananların gerek toplumda, gerekse temiz siyaset yaptıklarını iddia edenlerde ciddi hasarlar bırakmaya devam ettiğini söyledi.

    Hükümete, yıllardır bir türlü önleyemediği kurumlar arası çatışmaları daha da arttıracak söylem ve politikaları terk etme çağrısı yapan Destici, “12 yıldır bizzat yönettiği ülkede, kendi elleriyle kurduğu ve birçok ses getiren tartışmalı davalarda arkasında durduğu yargı mekanizmalarıyla güven bunalımı yaşamamalı. Siyasi iktidar “yolsuzluk iddialarına konu olan kişi ve olayların bağlantılarının gerçekliğini bildiği için sürecin akıbetinden çekiniyor” intibaını vermeyi bırakmalı! Yargıya taşınmış yolsuzluk iddialarının 'yegâne' aklanma yeri mahkemelerdir. Her şeye rağmen, büyük yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karışanların hak ettikleri cezayı alacaklarına dair ümitlerimizi koruyoruz.” dedi.

    Mustafa Destici, Türkiye’nin en büyük sorununun hala terör ve terör örgütü olduğunu, verilen tavizlere endeksli bir ‘şiddetsizlik’ yaşandığını ve bu şiddetsizliğin ‘barış’ diye kamuoyuna yutturulduğunu, ‘çözüm süreci’ adı verilen çözülme süreci ile Türkiye’nin ciddi bir egemenlik sorununu yaşamaya başladığını söyledi.

    “HÜKÜMET, SUNİ GÜNDEMLERLE GÜNÜNÜ GEÇİRİYOR”

    Destici, hükümeti; toplumun her kesimiyle ve komşularıyla kavgalı, düşmanı bol, imajı uğruna ürettiği hayali düşmanlar ile olumsuzluklarını ve başarısızlıklarını örten, suni gündemler ardında günü geçiren, istatistikî bilgiler ile oynayarak var olan kötü ekonomik tabloyu başarıymış gibi gösterdiği gerekçesiyle eleştirdi.

    AK Parti iktidarının ilk yıllarında devraldıkları toplam iç, dış borç stokunun 220 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Destici, “Borç stoku 570 milyar dolarlar seviyesine gelmiş. 2014 tahmini gider bütçesi 436 milyar. Bunun 53 milyarı faiz gideri. Sosyal devletiz diye bağırıp duruyorlar ama son yılda elde edilen 403 milyar gelirin 348 milyarı vergi geliri. Toplanan verginin yüzde 80' dolaylı yollardan yani ücretli kesimden, yoksulluk ve açlık kesiminde olan vatandaşlardan toplananlar. Böyle bir vergi sisteminin olduğu Türkiye’ye sosyal devlet denilebilir mi? Ballandırıla ballandıra anlatılan ihracat 4 kat artmış, pek dillendirmedikleri ithalat 5 kat artmış! 1979-2002 arasında ödenen faiz 135 milyar TL 2002-2013 arasında ödenen faiz 498 Milyar TL. Vatandaşın toplam kredi borcu 327 milyar. Vatandaşın taksitli kredi kartı borcu ise 48 milyar liraya ulaşmış durumda. Taksitlendirilmemiş yani tek çekimlik tutar eklendiğinde ise toplam kart borcu 82 milyara yükseliyor. Anlayacağınız Vatandaşta tıpkı devlet gibi çarkını borçlanarak çeviriyor! Görülüyor ki bu tablonun müsebbibi iktidar partisi, Türkiye'nin dayanma gücünü ve takatini bitirme noktasına kadar getirmiştir. açıklamasını yaptı.'' CİHAN

Yorumlar