Destici: İki gündür yapılan eylemler, hükümet kontrollü yapılıyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 17 Aralık tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yolsuzluk operasyonu sonrası ülkenin farklı bölgelerinde başlayan ‘Hükümet istifa’ eylemlerinin kontrollü bir şekilde yapı.

Google Haberlere Abone ol
Destici: İki gündür yapılan eylemler, hükümet kontrollü yapılıyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 17 Aralık tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yolsuzluk operasyonu sonrası ülkenin farklı bölgelerinde başlayan ‘Hükümet istifa’ eylemlerinin kontrollü bir şekilde yapıldığını iddia etti. Hükümetin kontrollü bir gerginlik ortamı oluşturmak istediğini savunan Destici, “Gezi olaylarından hükümet, karlı çıktı. 'Tabanını kendi etrafında kilitledi' diye çok yaygın görüşler yapıldı. Bir iki gündür şehirlerde başlayan eylemlerin de, aynı şekilde neticelendirilmesi noktasında, kontrollü gerginlik stratejisi yürütüldüğünü düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2013 yılında Türkiye’de yaşanan olayları değerlendirmek için gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye olarak 2013 yılında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden BBP Genel Başkanı Destici, bunların en son noktasının 17 Aralık soruşturması olduğuna değindi. Hükümetin yargı bağımsızlığını ön planda tutarak, soruşturmanın üzerine gitmesi gerektiğine değinen Destici, meseleyi sadece iktidar ve cemaat kavgası kısırlığında değerlendirmenin yanlış olacağına vurgu yaptı. Destici, “İnsanları ve kurumları bu iki bahane arasında tercihe zorlayıp, töhmet altında bırakmak, mevcut sorunu son derece yanlış istikametlere saptırır ve başka problemleri de beraberinde getirir. Gerek AK Parti içerisinde gerek Hizmet Hareketi içerisindeki kişileri, töhmet altında bırakacak yorumlar ve analizler sadece sorunu ötelemek ve yeni bahanelere yer açmaktan başka bir işe yaramaz. Toplumsal barışımızı olumsuz etkiler.” dedi.

Son günlerde Gezi olaylarına benzer ‘hükümet istifa’ eylemleri başladığını ifade eden Genel Başkan, bunun kontrollü olduğuna savundu. Destici, “Kontrollü eylemler olduğunu düşünüyorum. Hükümette bunların içerisindedir ve bazı kesimlerin amaçlarına ve hedeflerine ulaşmak için bu eylemlere müsaade ettiklerini düşünüyorum. Kontrollü olarak, bu eylemlerin yapılmasında fayda gördükleri için, bu eylemlerin önünü açtıklarını düşünüyorum. Gezi olaylarında hükümet, süreçten karlı çıktı. 'Tabanını kendi etrafında kilitledi' diye çok yaygın görüşler yapıldı. Bir iki gündür şehirlerde başlayan eylemlerin de, aynı şekilde neticelendirilmesi noktasında, bir kontrollü gerginlik stratejisi yürütüldüğünü düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN OLSAM HESABI MİT’E SORARIM"

Hükümetin iddia ettiği şekilde 'devlete operasyon' yapılıyorsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunun hesabını Milli İstihbarat Teşkilatı’na sorması gerektiğini ifade eden Destici şöyle devam etti: “MİT, ne işe yarıyor. Niye haber vermemiş, neden uyarmamış. Hiç kimse gündeme getirmiyor. Bu Türk devletine, hükümetine, milletine bir operasyonsa, bir dış operasyonsa, içte de işbirlikçileri varsa, ne yapıyor senin MİT’in. Şuan çok güçlü olduğunu iddia ettiğiniz, çok kıymetli bir başkanı olan kurum ne yapıyor o zaman. Bunun hesabını bize soracağınıza ya da başka yerde arayacağına, MİT başkanına sorsun hesabını. Böyle bir operasyon yapıldığını, neden söylemiyor. Diğer istihbarat birimlerinden bize karşı bir operasyon var. Siz neredesiniz. Ben Başbakan olsam aynı gün MİT Başkanı’nı görevden alırım. Bunun bir operasyon olduğunu düşünüyorsam aynı gün görevden alırdım. İlk önce hesabı ona sorması lazım. Başka yerlere hedef şaşırtmanın bir anlamı yok.”


CİHAN

Yorumlar