Destici: Cumhurbaşkanı seçimi kafa kafaya gidiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı seçimlerinin şu anda kafa kafaya gittiğini belirtti. Destici ayrıca AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın hüsran yaşayabileceğini söyledi.Yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Cumhurbaşkanı seçimi kafa kafaya gidiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı seçimlerinin şu anda kafa kafaya gittiğini belirtti. Destici ayrıca AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın hüsran yaşayabileceğini söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamasında cumhurbaşkanın halk tarafından seçileceğini hatırlatan Destici, “Cumhurbaşkanlığı seçimi göstermelik yapılıyor. Seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler aday gösterebilmiş ve bu imkanı elde edebilmiş olsaydı bir nebze olsun halk seçti diyebilecektik. Meclis'te grubu bulunan partilerden iki tanesi tek aday çıkartırken, iktidar partisi de başbakanı aday gösterdi. PKK’nın siyasi uzantıları da kendi eş başkanlarını aday gösterdiler. Meclis'te grubu bulunmayan diğer siyasi partiler de hiç aday gösteremedi.” dedi.

"KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRMEK İSTERDİK"

Türkiye'nin, halkın değil, liderlerin ve grubu bulunan siyasi partilerin dayattığı adaylar ile cumhurbaşkanı seçimine girdiğini belirten Destici, “Bunu yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Büyük Birlik Partisi olarak isterdik ki ilk turda kendi adayımız ile seçime girebilelim. Milletimizin önüne inandığımız, güvendiğimiz kendi adayımız ile girmek isterdik.” ifadelerini kullandı.

"PKK’NIN ADAYINI MUHATAP ALMIYORUZ"

Destici ayrıca “PKK’nın siyasi uzantılarının çıkartmış olduğu adayı muhatap olarak görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına aday olacak sıfatı görmüyoruz. Onlar bizim ilgi alanımızda değil.” şekline konuştu.

BBP lideri Destici, çatı aday İhsanoğlu için ise şunları söyledi: “CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak sunulan ve 3 partinin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de önceden yapmış olduğumuz açıklamada, Ekmeleddin İhsanoğlunun, cumhurbaşkanlığı makamına bilgisi ve donanımı ile yakışan bir kişi olduğunu söylemiştim. Tarafsız olacağını, herkesi kucaklayacağını, anayasal çerçevede kalacağını ifade etmesi de bizim açımızdan olumludur. Ayrıca kendisi sadece birkaç partinin değil, tüm partilerin adayı olmak istediğini ve kendisini böyle gördüğünü söylüyor olması çok önemlidir.”

"BAŞBAKANIN ADAYLIĞI ÇOK KONUŞULDU"

Başbakan'ın, cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini de değerlendiren Mustafa Destici, “Başbakan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı en çok konuşulan bir olay oldu. 12 yıldır başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı oldu. Adaylığı ile birlikte bundan sonra Türkiye'de 'nasıl bir cumhurbaşkanlığı' tartışmaları da yükseldi.” dedi.

"NASIL BİR CUMHURBAŞKANI?"

Büyük Birlik Partisi olarak daha önceden net ilkeler ortaya koyduklarını ifade eden Destici, “Bunlardan birincisi nasıl bir cumhurbaşkanıydı? Biz başından beri tarafsız, herkesi kucaklayacak ve anayasal çerçevede kalacak bir cumhurbaşkanı. Şahsiyeti ile ilgi de milliyetçi, maneviyatçı dindar, demokrat bir kişi olsun dedik.” diye konuştu.

"İSRAİL’İN KUCAĞINDA OTURAN TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜZAKERE YAPILIYOR"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP olarak başbakandan beklentilerini şöyle sıraladı: “Başbakan grup toplantısında, Türkiye’yi bölünmeye ve özerkliğe adım adım götüren bu çözüm sürecini derhal durduracağını söylemeli. PKK’nın bitmediği çok açık. Tam tersine bu süreç PKK’yı daha da güçlendirmiştir. Özellikle Meclis'te yasalaşan son kanun ile birlikte resmen PKK bir meşruiyet kazandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 30 yıldır kendisine kan kusturan, milletin arasına nifak sokan, elinde şehitlerin kanını bulunduran ve Türkiye’yi her türlü zarara sokmuş olan Marksist, Leninist, Ateist bir örgüt ile maalesef müzakere masasına oturtuldu. Bunun derhal durdurulması gerekir. Bunun ne ülkeye, ne millete, ne devlete, ne de Türk İslam coğrafyasına hiç bir faydası yoktur. Bir taraftan İsrail’e karşıyım, ilişkilerimi durduruyorum diyeceksiniz Filistin meselesini gündeme getireceksiniz, diğer taraftan ise İsrail’in kucağına oturan terör örgütü ile müzakere edeceksiniz. Başbakan'ın, cumhurbaşkanı olduğunda bu süreci derhal durduracağını yarınki grup toplantısında büyük Türk milletine deklare etmesi gerekir. Başbakan'ın, ‘Türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına alıyorum’ diye bir ifadesi oldu. Anayasal kurumlardan T.C, Türk ibareleri çıkarıldı. Bu konuda milletimizin şüpheleri ve endişeleri var. Başbakan’ın grup kürsüsünden Türklük ve Türk milliyetçiliği ile bir problemi olmadığını net bir şekilde ifade etmesi gerekir. Rahmetli Muhsin başkanımızın ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehadet süreci bugüne kadar aydınlatılmadı. Biz bu işin takipçiyiz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başbakan, Meclis kürsüsünden nasıl geçmiş dönemlerde Ergenekon, Balyoz davalarının savcısı olduğunu ifade etmişse, bu davanın da başsavcısı olacağını, aydınlatılması için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini söylemesi gerekir.”

"BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE HÜSRAN YAŞAYABİLİR"

Destici açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu beklentiler bizim değil, Büyük Türk milletinin beklentileridir. Eğer bunlar yapılmazsa Başbakan'ın anketlerdeki gibi çok rahat olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri şu anda kafa kafaya gidiyor. Eğer bu 3 konuda hassasiyet göstermezler ve milleti ikna edecek bir takım taahhütlerde açık sözlü ifadelerde bulunmazlarsa milletin önemli bir kısmının desteğini alamayacaklar ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında hüsran yaşayabilirler.” CİHAN

Yorumlar