Deniz Baykal: Bunlar cevap değil

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gizlice çekilmiş görüntülerinin internete Başbakan'ın talimatıyla sızdırıldığı iddiasını içeren ses kaydı hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü sözlerini ciddi bir açıklama olarak kabul etmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal: Bunlar cevap değil

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gizlice çekilmiş görüntülerinin internete Başbakan'ın talimatıyla sızdırıldığı iddiasını içeren ses kaydı hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü sözlerini ciddi bir açıklama olarak kabul etmediğini söyledi. Baykal, "Bunlar cevap değildir. İhtiyaç duyulan, benim ihtiyaç duyduğum, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu cevap bu değildir." dedi.

Deniz Baykal, Antalya Minibüsçüler Odası'nı ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Karşı karşıya kaldığı olayın görmezden gelinebilecek, üstü örtülebilecek ya da yok sayılabilecek bir konu olmadığını ifade eden Baykal, görüntülerin Başbakan'ın talimatıyla yayınlandığı iddiası için "Çok önemli, çok ciddi bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu durum karşısında gerçeğin ortaya çıkmasını sağlamak zorundayız." şeklinde konuştu. Bu iddia karşısında Başbakan'ın 'ciddi, inandırıcı, güven veren, kapsamlı değerleme yapmak zorunda olduğunun altını çizen Deniz Baykal, "Suçlamalarla, karalamalarla, hakaretlerle bu tablonun geçiştirilmesi, örtbas edilmesi mümkün değildir. Konuyu ciddiye almak lazım ve konuyu mutlaka açıklığa kavuşturmak lazım. Biz açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Ortada bir iddia var. İddianın muhatabı küfretmeden, hakaret etmeden, karalamadan, akılla, mantıkla, inandırıcı, güven veren, ciddi bir açıklama yapmalıdır. Bunu beklemek benim hakkımdır. Bunu beklemek Türkiye'nin hakkıdır." ifadelerini kullandı.

Konunun aydınlığa kavuşmasının sadece kendisi için değil, Türkiye için de önemli olduğunu vurgulayan Baykal, şunları söyledi: "Bu konunun aydınlatılması lazım. Ben bu konunun aydınlatılmasına yardımcı olmak üzere Sayın Başbakan'ın öyle bağırıp çağırarak, onu bunu susturmaya çalışarak, hakaret ederek falan değil mantıklı, inandırıcı, kapsamlı, ciddi bir açıklama yapmasını bekliyorum. Tabi şimdi bir seçim ortamındayız. Seçim ortamında günde üç defa miting yapıyor liderler. Bu ortamda böyle bir söylemle konunun geçiştirilmek istenmesini görüyorum. Böyle bir gayret içinde olunduğunu görüyorum. Buna hak vermiyorum ama böyle olduğunu görüyorum ama bunu kabul etmiyorum. Bunlar cevap değildir. İhtiyaç duyulan, benim ihtiyaç duyduğum, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu cevap bu değildir. Ortada bir iddia var ve ciddi bir iddiadır. Bu iddianın aydınlığa kavuşturulması gerekiyor. Bunu aydınlığa kavuşturma konusunda doğrudan görevli, bu iddiaların muhatabı olan Sayın Başbakandır. Başbakan'ın bu açıklamasını bekliyorum. Seçim ortamı, bağırıp çağırarak geçiştirmeye çalışabilir ama ilk fırsatta sükunetle bu konuyu aydınlığa kavuşturmalıdır. Tekrar ifade ediyorum. Bunun önemi hiçbir şekilde kişisel çerçevede değerlendirilmemelidir. Türkiye siyaseti, Türkiye demokrasisi, Türkiye hukuk devleti bu konu aşılmadan sağlıklı bir şekilde işletilemez. Bu çok önemli bir konudur ve bunu hep birlikte takip etmek lazım. Dediğim gibi Türkiye için takip etmek lazım."

Deniz Baykal, Başbakan'ın görüntüleri yarım saat içinde kaldırttığı yönündeki sözleriyle ilgili ise şöyle dedi: "Söylenecek çok şey var. Daha ciddi ve nihai açıklama kabul etmediğim için o sözleri esas alarak bir karşı açıklama yapmak istemiyorum. Hiç merak etmeyin bu konu unutulamaz, unutulmayacaktır. Konuyu en ciddi şekilde hep birlikte takip edeceğiz." CİHAN

Yorumlar