Demirtaş'tan Başbakan'a: Çankaya yolları senin için artık mayınlıdır

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sayın Başbakan, buradaki yollar çamurdur. Bu yollardan kolay kolay Çankaya’ya gidemeyeceksin. Çankaya yolları senin için artık dikenlidir, mayınlıdır. 2 dönemdir belediyeyi yönetiyorlar. Sabredin...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Başbakan'a: Çankaya yolları senin için artık mayınlıdır

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sayın Başbakan, buradaki yollar çamurdur. Bu yollardan kolay kolay Çankaya’ya gidemeyeceksin. Çankaya yolları senin için artık dikenlidir, mayınlıdır. 2 dönemdir belediyeyi yönetiyorlar. Sabredin biraz daha kandıralım sizi, hele bir cumhurbaşkanı da olayım diyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Partisi tarafından düzenlenen Ağrı mitinginde konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Doğalgaz burnunuzun dibinden geçiyor ama sabredin diyor. 2 dönemdir belediyeyi yönetiyorlar, sabredin biraz daha kandıralım sizi, hele bir cumhurbaşkanı da olayım diye yalanlarını size yutturmaya çalışıyor. Çankaya’nın yolu buralardan geçer Sayın Başbakan ve buradaki yollar çamurdur. Öyle kolay yürüyemeyeceksin bu yollardan. Bu yollardan kolay kolay Çankaya’ya gidemeyeceksin. Çankaya yolları senin için artık dikenlidir, mayınlıdır. Güle oynaya gidemeyeceksin. Bu çamurlu yolları da biz yapmadık senin belediye başkanın yaptı. Kendi kendinize yolları tıkadınız.” dedi.

Başbakan'ın BDP’ye ‘Kadınları kapılara kilitliyorlar’ demekle suçladığını hatırlatan Demirtaş, 77 belediye ile en fazla kadın başkanın BDP’de olduğunu söyledi. Demirtaş, “Başbakan'ın konuşmasını dinleyin, BDP’ye neden oy verilmesi gerektiğini anlarsınız. Zaten hırsızlığıyla nam yapmışlar, Ağrı’da da yalancıklarıyla bir kez daha olimpiyat şampiyonluklarını kutluyorlar. Ağrılı kadın arkadaşlarımızı eve kilitliyormuşuz siz AKP’ye oy vermeyin diye. Bu nasıl bir utanmazlık, nasıl bir hakarettir. BDP’ye hakaret edeceğim diye Ağrılı kadınlara hakaret ediyor. Ağrılı kadınları kapılara kilitleyecek güç yoktur bu topraklarda. Özgür iradeleriyle onur savaşı yürüten annelerdir Sayın Başbakan. BDP’nin 77 kadın belediye başkanı vardır. Eve kilitliyor dediğiniz kadınlar belediye başkanları oluyor. Onların kadın belediye başkanı sayısı 7 kişi. Bu partiyi bu hale getiren kadınlarımızın, analarımızın mücadelesi ve dualarıdır. Bunların kafasında eşitlik anlayışı yok. Biz zindanlarınızda işkencelerinize, terörünüze boyun eğmedik. Burada kadınlarımızı coplayıp saçlarından sürüklediniz ama gözlerimizde korkuyu görmediniz. Biz Ağrıyız Ağrı. Allah’tan başkasından korkmayız. Bu yalanlara cevap vermek için oylarınıza sahip çıkın. Ağrı Cumhuriyet kurulduğundan beri en fakir en yoksul şehirlerindendir. 12 yılda Ağrı bir yol gidemez miydi.” diye konuştu.

“TOPLAMDA 6 KAT YALAN SÖYLEDİĞİNİ BURADA TESPİT ETTİK”

Başbakan'ın Ağrı yatırımlarıyla ilgili verdiği rakamlarla ilgili de konuşan Demirtaş şunları kaydetti: “Köle olmanızı istiyorlar. Bir torba makarna bir torba kömür için kapılarında beklemenizi istiyorlar. Eğer bu politika değişsin istiyorsanız. Kürt halkı bir torba kömüre onurunu satacak halk da değildir. Devletin imkanlarını Ağrı’ya aktarsaydı bugün Ağrı köy görünümünde olmazdı. Dikkat edin bir daha dinleyin İstanbul’daki yatırımı anlatıyor. Ağrı’ya gelince ‘Ya bir hastane yapacaktık kusura bakmayın bitiremedik. İnşallah bitireceğiz.’ diyor. Yalan rakamlar konuştu, onu da açıklamak istiyorum. Her devlet kurumumun resmi belgesi var. 12 yıl içinde haberleşme yatırımı olarak 785 trilyon Ağrı’ya yatırdık demiş. Açtık baktık. 785 değil 204 gerçekleşen yatırım var. Yani 3 buçuk katı sallamış burada. Ağrılılar saf ya, 785 derim Ağrılılar bu yalanı yutar demiş. Eğitim yatımına 600 trilyon demiş oysa gerçekleşen 274 trilyon. Bunlar resmi rakamlar. Sağlık’ta 200 trilyon demiş oysa gerçeği 85 trilyon toplamda 6 kat yalan söylediğini burada tespit ettik. Bu bir olimpiyat rekorudur. Yalanıyla ünlü olanı da var bu ülkede geçmiş siyasetçiler, şimdi Başbakan'a bakıp biz bu kadarını başaramadık diyorlar. Halk cahildir anlamaz diyor.”

CİHAN

Yorumlar