Demirtaş: Yolsuzluğa bulaşan ne kadar AKP’li varsa hesap vermek zorundadır

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yolsuzluğa bulaşan ne kadar AKP’li varsa hesap vermek zorundadır.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Yolsuzluğa bulaşan ne kadar AKP’li varsa hesap vermek zorundadır

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yolsuzluğa bulaşan ne kadar AKP’li varsa hesap vermek zorundadır." dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan Demirtaş, “Bugün Nusaybin’den Yüksekova’ya, İstanbul’dan Cizre’ye kadar her yerde bizim halkımız AKP’nin bu çirkin politikalarını protesto ediyor. Düşünün ki Rojava’da bir halk sadece kendi topraklarında insanca yaşamak istiyor. Ama AKP’nin desteğiyle, birçok ülkenin sunduğu silah desteğiyle, para desteğiyle çeteler bugün Rojava halkı katliamı görevini üstlenmiş durumda. AKP’yi protesto ediyoruz. Rojava’daki katliamcı politikalarını protesto ediyoruz. Onların destekledikleri El-Nusra, El-Kaide çetelerini protesto ediyoruz. Bütün dünya bilsin ki Rojava halkı yalnız değildir. El-Cezire neyse Cizre odur, Kamışlı neyse Nusaybin odur. Arasında hiçbir fark yok.” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, yolsuzluk soruşturmasına da değinerek, “Başbakan, içine düştükleri bu yolsuzluk, hırsızlık rezaletinin hesabını vermek yerine topu taca atmayı tercih ediyor. Derin devlet var, devletin içinde devlet var diyor. Biz de günaydın diyoruz, senin yeni mi haberin oluyor. Derin devlet senin para kutularına, senin ayakkabı kutularına takılınca mı şimdi anladın." sözlerini kaydetti.

    Yolsuzluğa bulaşan ne kadar AK Partili varsa hesap vermesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Van’da çocuklar üşüyor, ayağında terlik yok. Senin bürokratların ayakkabısında 5 milyon dolar saklayacaklar ve bunun hesabını sormayacaksın. Olabilir mi öyle bir şey. Bunlardan hesap soracak yargı kendisi suçlu durumdadır. Yargıdan da hesap sorulması lazım. Yargının da temizlenmesi lazım, hükümetin de temizlenmesi lazım.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar