Demirtaş ve Yüksdağ'ın dosyaları Meclis'te

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 19 dosya, TBMM Başkanlığına sunuldu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş ve Yüksdağ'ın dosyaları Meclis'te
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 19 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda görüşülmesinden önce Meclis'e gelen dosya sayısı 643'e ulaştı.
Bazı dosyalarda birden fazla milletvekilinin adı yer alıyor. Buna göre, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP'den Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ile İdris Baluken, milletvekilleri Besime Konca, Hüda Kaya, Saadet Becerekli, Mehmet Ali Aslan, Ertuğrul Kürkcü, Ahmet Yıldırım, Altan Tan, Feleknas Uca, Ferhat Encu, Ayhan Bilgen, Selma Irmak, Mithat Sancar, Faysal Sarıyıldız, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir, Burcu Çelik Özkan, Nursel Aydoğan ve Ayşe Acar Başaran ile CHP milletvekilleri Eren Erdem, Haluk Koç, Barış Yarkadaş ve Mustafa Akaydın'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Komisyona gelen 643 dokunulmazlık dosyasının 46'sı AK Parti, 191'i CHP, 384'ü HDP, 18'i MHP, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Hakkında dosya düzenlenen milletvekili sayısı 136. Bunların 27'i AK Parti'li, 51'i CHP'li, 50'si HDP'li, 7'si MHP'li milletvekili, biri ise Nazlıaka. Nazlıaka'nın bir dosyası, başka bir parti milletvekili ile birlikte düzenlendi. Birden fazla milletvekiline ait 45 dosya bulunuyor.

Yorumlar