Demirtaş ve Buldan o kurala takılmadı!

HDP'li Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan 2 dönem kuralına takılmayarak yeniden aday olabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş ve Buldan o kurala takılmadı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile  Grup Başkanvekili Pervin Buldan, parti tüzüğünde yer piyasa "Bir organ tıpkı organa en  fazla iki devir üst üste seçilebilir" kuralının dışında tutularak tekrardan  milletvekili adayı olabilecek. İki  dönem milletvekilliği oluşturan 8 ad ise  yeniden namzet olamayacak.

DEMİRTAŞ VE BULDAN'A ÇİFTE STANDART

AA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, HDP MYK'da "2 devir kuralı"  değerlendirildi. 7 Haziran'da yapılacak umumi seçimlerde, söz konusu kuralın  uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Eş Genel Başkan vazifesini yürüten  Demirtaş ile İmralı heyetinde yer piyasa Buldan, bu kurala takılmayacak. Böylece  Demirtaş ile Buldan, umumi seçimlerde mebus adayı olabilecek.  HDP'nin Van Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul Milletvekili Sebahat  Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Van Milletvekili Özdal Uçer ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise namzet olamayacak. 
 
HDP'de namzet adaylığı başvuruları 2 Mart'ta sona erecek 
 
Genel seçimlere parti şekilde girme kararı piyasa HDP'de, 16 Şubat'ta  başlayan namzet adaylığı başvuruları, 2 Mart'a kadar devam edecek. HDP'ye namzet  adaylığı için müracaatta olan baylar 2 bin lira, hanım ve 27 ıslak altındaki  gençler ise bin lira ödüyor. Engelli namzet adaylarından ücret istek edilmiyor. 
 
Başvuruların sona ermesinin peşinden Aday Değerlendirme Komisyonu,  milletvekili namzet adaylarını değerlendirecek. Ayrıca mebus adaylarının  belirlenmesi sürecinde  yerel örgütlerin, hanım ve gençlik meclislerinin de  görüşlerine başvurulacak ve bir takım kentlerde heves yoklamaları yapılacak. 
 
HDP'den mebus namzet adayı olacaklarını açıklayanlar içerisinde  Dengir Mir Mehmet Fırat ve Prof. Dr. Sayın Mithat Sancar ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir  bulunuyor.

EMEP, HDP İLE İTTİFAK YAPACAK

Genel seçimler için ittifak arayışı çerçevesinde EMEP, ÖDP ve TKP'nin  de aralarında bulunduğu bir takım siyasal partilerle görüşen HDP yöneticileri, bir takım sivil  toplum örgütlerini de ziyaret ederek umumi seçimler için destek istedi. Bu  görüşmelerin peşinden HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen  Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan imzasıyla yapılan izahatda, HDP ve  EMEP'in umumi seçimlere ittifak yaparak gireceği açıklanmıştı. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar