Demirtaş: Adil olmayan bir cumhurbaşkanlığı yarışı var

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kocaeli'nin Darıca ilçesinde seçmenleriyle buluştu. HDP Darıca İlçe Teşkilatı'nın önünde miting yapan Demirtaş burada seçim sistemindeki adaletsizlikten yakındı....

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Adil olmayan bir cumhurbaşkanlığı yarışı var

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kocaeli'nin Darıca ilçesinde seçmenleriyle buluştu. HDP Darıca İlçe Teşkilatı'nın önünde miting yapan Demirtaş burada seçim sistemindeki adaletsizlikten yakındı. Demirtaş haksız bir rekabet yaşandığını vurgulayarak, “Seçim demokratik değil. Bir tarafta devletin imkanlarını kullanarak cumhurbaşkanlığı adaylık çalışmalarını yürütenler, bir yanda hazine yardımı alanlar, öte yandan halkın öz gücüyle seçim çalışmasını yürüten biz varız. Benim bu seçimde en büyük desteğim devletin hazine yardımı ve TRT'si değil, anaların duasıdır. Anaların temiz yürekleriyle yaptıkları duadır. Bu gençlerin yaptıkları fedakarene çalışmalarıdır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylık yarışının adil olmayan bir ortamda yürütüldüğünü ve bundan dolayı da mağdur edildiklerini belirten Demirtaş, mevsimlik işçi olarak çalışan Güneydoğulu vatandaşlara da seslenerek 10 Ağustos tarihinde sandığa gidip oy kullanması çağrısında bulunan Demirtaş, “Mutlaka oyunuzu kullanın. Ben size tıpış tıpış sandığa gidin demiyorum. Gitmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

Demirtaş konuşmasını tamamladıktan sonra alandan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar