Demirel: Çocuklar koltuklarda oturmak değil, korkularından kurtulmak istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, “Peki biz 23 Nisan’ları bayram gibi mi yaşıyoruz, yaşatıyoruz?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Demirel: Çocuklar koltuklarda oturmak değil, korkularından kurtulmak istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, “Peki biz 23 Nisan’ları bayram gibi mi yaşıyoruz, yaşatıyoruz?” diye sordu. 'Beton duvarların içinde, sınav, kurs, bilgisayar-tablet arasında geçen kıstırılmış hayatlarıyla 'İnsanlık zincirinin ebediyet halkası' olmak için uğraşan çocuklarımız ise 'koltuklarda oturmak' değil ‘korkularından kurtulmak’ istiyorlar.'' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Ruhsar Demirel önce, bayramın; toplumsal uzlaşmanın yaşanması adına bireysel acıların olmaması için çabaların dile geldiği, ortak mutluluk zemininin var edilmesi için gayretlerin ifade edildiği ortak sevinç günleri olduğunu hatırlattı. ''Peki biz 23 Nisan’ları bayram gibi mi yaşıyoruz, yaşatıyoruz” diye soran Demirel, şunları dile getirdi: ''Acı bilançolarıyla kamplaşmaların keskinleştiği, yapmak zorunda olduklarımızla övünerek yapmadıklarımızın üstünün örtülmeye çalışıldığı, yaraların iyileşmesi yerine kanatılmasına çabalandığı, ‘sen’, ‘onlar’ diyerek kendimizi özne yaptığımız övünmeler-ithamlar arasında çocukların belirlenmiş koltuklarda oturarak, öğretilmiş rollerini çizilmiş alanlarında oynadığı günler olarak yaşıyoruz, yaşatıyoruz. Beton duvarların içinde, sınav, kurs, bilgisayar-tablet arasında geçen kıstırılmış hayatlarıyla 'İnsanlık zincirinin ebediyet halkası' olmak için uğraşan çocuklarımız ise 'koltuklarda oturmak' değil ‘korkularından kurtulmak’ istiyorlar. Bayramımız olsun; yaşama dair her güzelliği ile.''
CİHAN

Yorumlar