Demeli’den Gümrükçüoğlu’na: Yeşil alandan 200 dairelik rant sağladın mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Trabzon mitinginde konuşan İl Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Belediye Başkanı AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yeşil alanı satın alarak imara açtığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Demeli’den Gümrükçüoğlu’na: Yeşil alandan 200 dairelik rant sağladın mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Trabzon mitinginde konuşan İl Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Belediye Başkanı AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yeşil alanı satın alarak imara açtığını iddia etti. Başkan Demeli, “Başkan Gümrükçüoğlu, 2012 yılında Yomra ilçesinin Sancak mahallesinde 2 arsa satın aldı. Bu arsalardan bir tanesi imarlı, diğeri de yeşil alandı. Arsaları 2013 yılında imar plan değişikliği ile konut alanına çevirdi ve 200 dairelik kazanç sağladı.”dedi.

Atatürk Alanı'ndaaki mitingde AKP’li Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan açıklama beklediğini belirten Demeli, “Büyükşehir belediye başkanlığına aday olan AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na huzurlarınızda sormak istiyorum. Yeşil alanlı ve imarlı arsalarını konut imarı haline dönüştürdün mü? İmarlı olan arsandaki emsali 1,2’den 2,5 emsale çıkardın mı? Yani 14 bin 500 metrekare kat alını kazandın mı? Emsal artışından dolayı 8 bin 700 metrekare ekstra bir kazanç sağladın mı?”şeklinde konuştu.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de de yapılanların Trabzon’daki ile benzerlik gösterdiği ve zengin olma şekillerinin aynı olduğuna dikkat çeken Muammer Demeli, şunları söyledi: “Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, satın aldığı yeşil alan diğer arsadan toplam 23 bin 200 metre kare haksız kazanç sağladı. Belediye başkanı olarak yeşil alan olan bir arsayı neden satın aldığını açıklamalı? Belediye başkanı olmasaydı yeşil alan olan bir arsayı satın alır mıydı? Bu satın alma ve yaptığı değişiklikle kendisine 200 dairelik kazanç sağladığını iddia ediyoruz. MHP olarak bir belediye başkanından açıklama bekliyoruz. Eğer konu ile ilgili bir açıklama yapmazsa dosyalarla birlikte açıklayacağız. Beklediğimiz açıklama; Yomra Sancak mahallesinde yeşil alanı satın almadım ve konut alanına çevirmedim açıklaması. En yakın zamanda açıklama ve mal beyanını bekliyoruz. Bizim büyüklerimiz belediye başkanını Şehr-i Emin olarak tanıttılar. Eğer boğazından bir gram dahi haram lokma geçerse, Allah’ın onu affetmeyeceğini öğrettiler. Allaha şükür anamız bize haram süt emzirmedi, boğazımızdan haram lokma geçmedi. Bu yaptığın Hakk’a, halka hizmet midir?”

Mitinge katılanların ellerindeki pankartlarda “Madem AK’sın, bırak yargı baksın”, “Tayyip senin ayakkabı numaran kaç?”, eski Bakan Eğemen Bağış’a tepki olarak da “Biz Kur’an’ı Google’dan öğrenmedik”yazılı pankartları dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar