Demeli: Trabzon'da oyunu en çok arttıran parti MHP'dir

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, seçimlerde Trabzon’da oyunu en fazla arttıran parti olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Demeli: Trabzon'da oyunu en çok arttıran parti MHP'dir

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, seçimlerde Trabzon’da oyunu en fazla arttıran parti olduklarını söyledi.

Demeli, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Seçimlerin Trabzon’a, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan Demeli, partilerinden seçilenler de dahil olmak üzere, yapılacak her iyi ve hayırlı icraata destekçisi, gördükleri eksik, yanlış ve kusurların da takipçisi olacaklarını altını çizdi. Türkiye ve Trabzon’da seçimlerin galibinin MHP olduğunu savunan Demeli, gerekçelerini de şöyle sıraladı: "Seçimleri değerlendirmek için çeşitli parametreler bulunmaktadır. Bunlardan en geçerli olan parametre, Büyükşehirlerde kullanılan Belediye Meclisi oyları ile diğer illerdeki İl Genel Meclisi oylarıdır. Çünkü bu parametre nüfusun tamamını kapsamaktadır. Bu oylar, partilerin gücünü gösteren ve bilimsel esaslara göre milletvekili seçimleri ve önceki İl Genel Meclisi seçimleri ile kıyaslanabilen oylardır. Oysa Büyükşehir Belediye Başkanı oyları ve diğer illerdeki Belediye Başkanlığı oyları Türkiye’deki nüfusun tamamını kapsamamaktadır. Gerçek olan şudur: 2011 yılında Türkiye’de toplam 5 milyon 585 bin 513 oy alan MHP, son seçimlerde oylarını 2 milyon 133 bin 286 artırmış, toplam 7 milyon 718 bin 799’a çıkarmıştır. Bir başka deyişle MHP 2011’de yüzde 13 olan oy oranını, yaklaşık yüzde 18’lere çıkarmıştır. Bu rakamlar MHP’nin tarihinde eriştiği en yüksek seçmen desteğini yansıtmaktadır ve önemli bir başarıya işaret etmektedir."

Demeli, MHP’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği başarının bir benzerini de Trabzon’da gerçekleştirdiğini ve CHP’yi geride bırakarak ikinci parti konumuna yükseldiğine dikkat çekti. 30 Mart seçimlerinde MHP’nin Trabzon’da, 1999 milletvekili seçimlerindeki yüzde 21 oyla birinci olduğu oy oranını yakaladığını ve tarihindeki en geniş seçmen desteğine ulaştığını anlatan Demeli, "MHP 1999 milletvekili seçimlerinde Trabzon’dan 83 bin 967 oy almış ve yüzde 21 oy oranını yakalamıştı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclisi sonuçlarına göre MHP Trabzon’dan tam 99 bin 918 oy almış ve yüzde 21,80 oy oranına erişmiştir. Bu sonuçlara göre MHP tam 40 Belediye Meclisi üyesi kazanmıştır. İlçe Belediye Başkan adaylarımızın aldıkları toplam oylar, 108 bin 937 olarak gerçekleşmiştir. Bütün bu başarılar övgüye ve takdire şayan başarılardır. MHP Trabzon’da 2011 Milletvekili seçimlerinde 69 bin 500 olan oyunu, 30 Mart yerel seçimlerinde 99 bin 918’e yani yaklaşık 100 bine çıkarmıştır. Oysa 2011 seçimlerinde 266 bin 605 oy alan AKP’nin oyları, 30 Mart’ta 247 bin 844’e gerilemiştir. CHP ise 2011 seçimlerinde aldığı 83 bin 198 oydan, 30 Mart seçimlerinde yaklaşık 73 bine düşmüştür. Bu tablo Trabzon’da MHP, CHP ve AKP’nin son 3 seçimdeki karnesini açıkça ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

MHP’nin Trabzon’da ikinci parti konumuna yükseldiği ve bundan sonraki seçimler için önemli bir sıçrama zemini elde ettiğini kaydeden Demeli, "Tabiri caizse MHP artık Trabzon’un anamuhalefet partisi haline gelmiştir. Bundan sonraki hedefimiz; hem Trabzon’da hem de Türkiye’de birinci ve aynı zamanda iktidar olmaktır." dedi.

Demeli, iddialı oldukları Ortahisar Belediyesi’ni kazanmak için gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını, sonucun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Demeli, her şeye rağmen milletin tercihine de saygılı olduklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar