Davutoğlu: Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderi birbirine paralel

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlerde Türkiye'nin sosyo politik yapısının çok açık bir şekilde ortaya çıktığını belirterek," Bu yapı şunu göstermiştir; Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderi, artık birbirine paralel seyretmektedir.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderi birbirine paralel

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlerde Türkiye'nin sosyo politik yapısının çok açık bir şekilde ortaya çıktığını belirterek," Bu yapı şunu göstermiştir; Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderi, artık birbirine paralel seyretmektedir. Birbiriyle doğrudan etkileşim içindedir.” dedi.

Bakan Davutoğlu, AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıda 27 belediye başkanı ile bir araya geldi. Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda yerel seçimleri değerlendiren Davutoğlu, 12 yıldır süren istikrar ve büyümenin Gezi olayları ve 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla bitirilmeye çalışıldığını iddia etti. AK Parti’nin Konya ve ilçelerinde başarılı olduğunu aktaran Davutoğlu, “30 Mart seçimleri gösterdi ki, hiçbir gizli odak ve mihrak bu milletin kaderini tayin etme yetki, gücüne sahip olmamıştır, olmayacaktır. Milletimiz, Türkiye’nin istikbali ile ilgili oynanan bu oyunların farkında olunduğunun mesajını verdi.” dedi.

MUHALEFET SEÇİM VE SANDIĞIN DIŞINDA FORMÜL ARAMAMALI

Davutoğlu, konuşmasında CHP’ye de bazı eleştirilerde bulundu. İktidara talip olacak bir partinin Anadolu'nun bir çok yerinde oylarının yüzde 5’i bulamadığını dile getiren Dışişleri Bakanı, “Ana muhalefet bazı yerlerde yüzde birin altında oy aldı. Yüzde birin altına düşmüş muhalefet partisinin mevcudiyeti Türk demokrasisi için en önemli handikaplardan birisidir. Bu duruma gelmelerinin mesuliyeti de onlara aittir. Çünkü halktan uzaklaşan, halkın kalbine giremeyen hiçbir parti hiçbir lider siyasette rol oynayamaz. Bunlar halkın kalbine giremedi, nüfuz edemedi. O dili kullanamadı. Gönülden gönülle konuşamadı. " şeklinde değerlendirmede bulundu.
CİHAN

Yorumlar