Davutoğlu: Suriye rejimi hedefimiz olurdu

Başbakan Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin nakledildiği Şah-Fırat operasyonunun B Planı'ı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Suriye rejimi hedefimiz olurdu

Davutoğlu operasyon esnasında Türk birliklerine kurşun sıkılması zorunda bölgenin tamamının denetim altına alınacağını söyleyerek, ''Bu bizim B planımızdı'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, ABD ziyaretinde uçakta gazetecilere çözüm sürecinden, getiri tyükselişmasına, Musul krizinden Şah Fırat operasoyununa kadar gündemdeki konularla ilgili flaş izahatlarda bulundu:

3 YIL SONRA DEDİĞİMİZE GELDİLER

''Suriye meselesinde yaptığımız uyarıları uluslarası cemiyet yanıtsız bıraktı ve bugün gelinen noktada Suriye'de olup bitenler milli güvenliğimizi tehdit ediyor. Biz Eğit-Donat’ı 3 sene öncelikle söyledik, uluslarası cemiyet bizim dediğimize 3 sene sonra geldi ve bu 3 yılda DEAŞ alanda yerleşti.

3 sene öncelikle Suriyeli ılımlı muhalifleri eğit donat ile destekleseydik DEAŞ bugün bu noktaya gelemezdi. Biz Suriye’de 3. alternatif mümkündür diyoruz. Suriye halkını rejim barbarlığı ile DEAŞ barbarlığı içinde bir seçim yapmaya zorlamayın. Ilımlı muhalifler ile Suriye yine inşa edilmeli tezini savunuyoruz.''

ŞAH-FIRAT’IN BİLİNMEYENLERİ

''Ordumuza bir ay öncelikle Süleyman Şah operasyonu ile alakalı yazılı emri verdik. Plan aynen çalıştı. Ve herkese şu mesaj verildi Türkiye isterse Suriye’de 40 km içeriye  anında girer. Eğer tek bir hücum olsaydı. O alanı sınırdan Süleyman Şah Karakolu’na  kadar askeri denetim endüstrisi yapacaktık. O bölgenin tümü kontrolümüz altına alınacaktı. Bu bizim B planımızdi. Eger Suriye rejimi o esnada bizi tehdit etse ve bir tek kurşun sıksaydı, Suriye rejimi hedefimiz olurdu. Şimdi Eşme bizim toprağımız. Süleyman Şah hemen hemen bizim toprağımız orasıdır. Suriye’de sular durunca Caber Kalesi’nin yakınına Süleyman Şah’ı yine taşıyacağız.''

PERİNÇEK CHP LİDERLİĞİNE OYNUYOR

''Kılıçdaroğlu vahim kusur yapıyor, sandığa değil sokağa çağırıyor. Basiretsiz yurt adamının tipik bir yaklaşımı bu. Kılıçdaroglu yüzde 35 oy oranı hedefliyorum demiş. Turk politik hayatında böyle zillet görmedim. Paralel Yapı ‘AK Parti yüzde 35’e düşecek’ diyordu paralelcilerin bizi maksimum düşürdüğü yer CHP’nin nihai hedefi olmus.

CHP’nin 11 ilde namzet adayı yok. Kimse mebus olmak için başvurmamış. 3 kocaman ilde (Erzurum, Van, Mardin) ise sırf birer şahıs namzet adaylığına basvurdu. Çünkü vatandaşların CHP’den ümidi yok. Bakın sırf iki parti gitti Esad’a CHP ve Vatan Partisi. Belki de Perinçek CHP liderliğine oynuyor. O süre tam taşlar yerine oturur, Baasçılar CHP’ye el koymuş olur.''

MUSUL'DA SICAK ÇATIŞMAYA GİRMEYİZ 

''Irak’ta 4 esas politikamız var. Irak’ın istikrarı için merkezi hükümete kocaman ciddiyet veriyoruz. Ikinci şekilde Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nin istikrarını önemsiyoruz. TSK Peşmergeyi eğitiyor. Üçüncü şekilde Türkmenler’in güvenliğini temin edecek sekilde onlara destek veriyoruz.  Ve son şekilde Musul’da Sünni-Şii çatışmasını engellemeye yönelik bir siyaset yürütüyoruz. Türkiye Irak veya Suriye’de sıcak bir çatışmanın tarafı olmaz. Musul’a desteğimiz olur lakin direk çatışmayız. Sadece Türkiye’ye direk hücum olursa anında yanıt veririz; buna potansiyelimiz de kudretimiz de var.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar