Davutoğlu, şehit ve gazi ailelerine seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için Ankara'da yapılacak iş kurası töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, şehit ve gazi ailelerine seslendi

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Allah bizi bir daha böyle savaşlarla karşılaştırmasın. Yarın Çanakkale'de olacağız. 

- Çanakkale Savaşlarından bir gün öncelikle bu törenle istihdam olanağı tanıdığımız şehit aileleri, gazilerimiz ve onların yakınları ile birlikteyiz. Bizim iktidarlarımız zamanında şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile onların yakınları için mühim adımlar attık. Gerek bakanlık gerekse Başbakanlık yaptığım çağda en hüzünlü olduğumuz an şehidimizin çocuğunun başını okşadığımız süre dilimidir.Yetimin başını okşadığımız an fazla fazla hüzünlü bir an. Şehidimizin cenazesinde duyduğumuz gam ne kadar derinse karşılığında yakınlarımızın yüzündeki gülümseme bize fazla fazla kocaman bir enerji veriyor. Devletimizin gazi yakınlarımızın birlikte olduğunu unutmayın. 

- 4 bin 325 şehit ve gazi yakınının atamasını gerçekleştireceğiz. Gazilerimiz için bakım ücreti 2012 yılında asgari ücretti şimdi iki misline çıkardık. KOSGEB için yüzde 10 ilaveden birinci derecen yakınlarının yararlanması için önlerini açtık. Gazi ve gazilerimizin yakınlarına yönelik attığımız adımlardan bazıları. Dünya krizden geçerken son yılda 6 milyon istihdam kazandırdık. Bu 6 milyon neşe demek. 

- Allah bu millete bir daha evlat acısı göstermesin. Vatan ve milletin bağımsızlığı için de askerimiz hazır. Sizlerle gurur duyuyoruz. Askerlerimizle gurur duyuyoruz. Atamalar hayırlı olsun, hayırlı rızıklar nasip etsin...

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar