Davutoğlu, Gül'ü davet edecek mi?

Abdullah Gül'ün siyasete döneceği iddiaları AK Parti kulislerinin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Gül'ü davet edecek mi?

Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin Abdullah Gül’ün AK Parti’den mebus olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığından vekilliğe geçiş tuhaf olmayacak mı? 
 
Bunun örnekleri Avrupa’da var. Takdir sayın Gül’ün kendisinindir. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tyükselişmak bizim haddimiz değildir. Bence davet dışarıdan birine yapılır. Burası onun kendi evidir. 
 
Davet etmeyecek misiniz?
 
Davet ettik işte, kamuoyunun önünde davet ettik. Davet kamuoyu önünde yapıldı, daha hususi bir şey yapmaktan da imtina etmeyiz. Yaparız. AK Parti kadrolarında millete umut verici şeylerin samimiyet, mahviyet (alçakgönüllülük) ve karşılıklı yasa bulunduğu kanaatindeyim. O kadar sağlam hükümler mevcut ki görüş ayrılıkları, ayrıcalıklı kanaatler nihai kertede herkes kendi ile kafa başa kaldığında “Bunlar için bu dostluklar feda edilmez” diyecek kadar kökünden ilişkilerimiz var.

ABDULLAH BEY İLE DE TAYYİP BEY İLE DE OLMAZ

Şimdi okuyorum, Abdullah Bey gelirse ben huzursuz olurmuşum falan... Bunlar bizde, bizim anlayışımızda karşılığı olmayan şeyler. Abdullah Bey ile de olmamaktadır Tayyip Bey ile de olmaz, bizim içimizde bunlar olmaz...Sayın Bülent Arınç Bey bu konudaki iyi niyetini ve siyasetin etik boyutunu da içeren izahatlar yaptı. Doğrudur Sayın Gül 6223 adaydan bir tanesi değildir. Kimse ona öyle bakmaz, böyle bir nezaketsizlik yapmaz. Sayın Erdoğan izahat yapar yapmaz parti içinden pek aşırı arkadaşımız (ben de dahil) izahatlar yaptı. Bu dahi ne kadar tabii ve yürekten bir davet olduğunu ortaya koyuyor. 

Meclis Başkanlığı için ne diyorsunuz?
 
Önce Sayın Cumhurbaskanımız Gül’ün kararını görelim. Demokrasiye saygı gereği seçimden evvela böyle konuşmamak gerekir, evvela halkın iradesini görelim.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar