Davutoğlu: "Destan yazdık"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 milletvekilleri seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Bugün AK Parti bir kez daha destan yazdı. AK Parti bu seçimin galibidir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: "Destan yazdık"
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 milletvekilleri seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Bugün AK Parti bir kez daha destan yazdı.  AK Parti bu seçimin galibidir." dedi.
AK Parti, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi'nde birinci olarak, üst üste girdiği dört genel seçimden de birinci çıkma başarısını gösterdi. 
AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001'den beri 4. genel seçime girdi. 2002, 2007, 2011 ve bugünkü seçimlerin yanı sıra, 2004, 2009 ve 2014 yerel ile 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan AK Parti, Türk siyasi hayatında en uzun süre iktidarda kalan parti oldu. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları;
Kökleri tarihinin derinliğinden beslenen, dağları istikbale uzanan kutlu yürüyüşümüzün değerli dava arkadaşları. Ak Parti’nin değerli mensupları hepinize selam olsun. Bu seçim gecenize 81 vilayeti dolaşmış olarak geliyorum. Size Ağrı'dan Ilgaz'dan Uludağ'dan selamlar getirdik. Selam olsun ülkemizin her köşesine, her ırmağına, her dağına, her ovasına. Bu balkondan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Onlara da selam olsun. Allah onlardan, onların iradelerinden razı olsun. Bu balkonu bir demokrasi makamı yapan cumhurbaşkanımıza da selam olsun.

BU SEÇİMİN GALİBİ AK PARTİ'DİR
Aziz dava arkadaşlarım, sizin bu coşkunuz dahi tam bir demokrasi şölenidir. Bu şöleni bize yaşatan teşkilatımıza selam olsun. İşte bir demokrasi şöleninin akşamında, güzel bir günün akşamında hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. En büyük teşekkür milletimizedir. Aziz milletimizi bu seçim gününde tebrik ediyorum. Sandığa gidip oy kullanan, irade beyan eden her aziz vatandaşımıza selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. AK Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyind avasını verdi, o da milli irade, milli irade ve milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu genel başkanımız yasaklı ilan edildi, 2007İ'de e-muhtıra vermeye kalktılar. AK Parti kadrolarına selam olsun. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Ama biz hep milli irade dedik. Bugün AK Parti bir kez daha destan yazdı.  AK Parti bu seçimin galibidir.
"BÜYÜK ZAFER KAZANDIĞINI SÖYLEYEN 4. PARTİ..."
Büyük zafer kazandığını söyleyen 4. parti 56 ilde milletvekili çıkaramıyor. Herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. Türkiye'nin omurgası AK Parti'dir. Her yerde var olacak mıyız? Buradan mesaj olması itibariyle milletimize seslenmek istiyorum. 13 yıllık Türkiye'nin kazanımlarının zarar görmemesi için her türlü tedbiri alacağız. Vatanın huzuru için nöbette olduk, nöbette olmaya devam edeceğiz.
"AK PARTİ'Yİ ZAAFA DÜŞÜRMEK İSTEDİLER"
Birlik ve beraberlik içinde bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Hepsine selam vereceğiz, selam alacağız. Bu seçimlerden alınması gereken mesajları hep birlikte değerlendirecek ve yolumuza devam edeceğiz. 
Bu seçim zorlu süreçler içinden geçen bir seçim oldu. Sadece Türkiye içindeki partiler değil, paralel yapılar hepsi birden AK Parti'yi zaafa düşürmek istediler. Bütün bu cephe karşısında yola çıkarken her ne suretle olursa olsun. Bu neticeyle hayırlar fethola şerler defola.

Yorumlar