Davutoğlu: Demirtaş İngiliz ve Fransız kuklasıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selahatttin Demirtaş'ın Çanakkale'yle ilgili sözlerine cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Demirtaş İngiliz ve Fransız kuklasıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 18 Mart günü Çanakkale Savaşı’nın 100. sene anma etkinliklerine katıldı. Günün sonunda ise, Çanakkale Savaşı’nı bir pilot ve hemşirenin gözünden ifade eden ‘Son Mektup’ filmini izledi. Başbakan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş'ın çirkin sözlerine yanıt verici Davutoğlu Demirtaş'a "İngiliz ve Fransız emperyalizminin kuklasıdır." dedi.

-Siz Çanakkale’de törenlere katılırken, Selahattin Demirtaş’ın “Osmanlı, Çanakkale’de Alman emperyalizminin kuklasıydı” izahatsı oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu izahatyı?

"DEMİRTAŞ İNGİLİZ VE FRANSIZ KUKLASIDIR"

HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

100 sene sonra bu kadar şehidin üstüne bu yorum yapılıyorsa, demek ki bu yorumu oluşturan şahıs Osmanlı Devleti’nin karşısında bulunan safta duruyor. O süre Selahattin Demirtaş da İngiliz ve Fransız emperyalizminin kuklasıdır, sömürgesidir. Bu kadar net. Paylaşıma mevzu bulunan coğrafya zaten Osmanlı coğrafyasıydı, bir biçimde direnç gösterildi her cephede. Çünkü Çanakkale Savaşı tüm kadim kültürlerin, medeniyetlerin sömürgeciliğe karşı savunmasıydı. Şimdi o mücadelesi yönetenleri, siyasal karar alanları bir biçimde eleştirebilirsiniz. Ama bir devleti, tüm bir devletin temsil ettiği o yapıyı ve 500 yıllık geleneğin sonunda Almanya’nın kuklası bunun şeklinde anlarsanız bu cehalettir. Selahattin Demirtaş son yıllarda böyle çıkışlarla “Ben varım” demek istiyor. Bunu İçten bir biçimde yapacaksa yüzleştiği tarihsel evvela bir bilsin.

Kaynak: Nihal Bengisu Karaca - Haberturk

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar