Davutoğlu'dan 'fitneciler'e bir cevap daha

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'de fitne çıkarmak isteyenlere cevap niteliğinde bir açıklama yaparak, "Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" dedi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan 'fitneciler'e bir cevap daha
AK Parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yanlıları arasında kriz çıktığını savunanlara karşı Başbakan Davutoğlu yeni bir açıklama daha yaptı. Daha önce yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin aksine hiçbir şeyi savunmadığını vurgulayan Davutoğlu, son açıklamasıda, AK Parti'deki dava arkadaşlarına hiçbir şekilde ihanet etmeyeceğini söyledi. 

Dünya mazlumlarının tek umudu olan ak hareketin zarar görmesine izin vermeyeceğini belirten Davutoğlu, "Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Bu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Kim ne fitne yaparsa yapsın kim ne üretirse üretsin kim ne yaparsan yapsın, hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım; başka hiçbir şeyden korkmayalım."

AK Parti'nin Türkiye için siyaset yapan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu sonuna kadar hisseden ve bunun gereğini cesaretle yapan yegane parti olduğunu halkın taktir ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım'da milletin oylarıyla bir destan yazdık. Milletimiz bir kez daha 'AK Parti' dedi. Bunu sizler, bizler başardık. Bunu memleket şuuruyla, hizmet aşkıyla, sorumluluk duygusuyla ve ilkeli siyasetimizle kazandık. Bunu ülkemize hizmet etmekteki samimiyetimizle kazandık. Seçimde milletimize 2002'den bu yana sürdürdüğümüz atılımları daha ileri seviyelere taşıyacak yeni reformların sözünü verdik, milletimiz bize inandı, biz de sözümüzün arkasında durarak 3 ay gibi kısa süre içinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa sözü verdik, inşallah bu sözümüzün de gereğini yerine getireceğiz. AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz. Başka partiler seçimde önce söyler sonra unutur ama AK Parti verdiği hiçbir sözü unutmaz. Allah'a şükürler olsun, bugüne kadar milletimize mahcup olmadık, inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız."

AK Parti hareketinin en önemli hasletinin Anadolu'yu kucaklaması, Anadolu'nun, Trakya'nın, Mezopotamya'nın, Kafkasya'nın çocuklarını birleştirmesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hareketin en önemli özelliği başından sonuna yerli ve milli olmasıdır. Tepeden tırnağa ayaklarının bu topraklara basmasıdır. Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler, olabilir. Her iktidarın doğruları kadar, yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Bizim Türkiye sevdamız onların fitnelerini de boğar, kendilerini de boğar, Allah'ın izniyle. Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre miktar etkilenmez."

Yorumlar