Davutoğlu 13 yıl aradan sonra Özbekistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 13 yıl aradan sonra Dışişleri Bakanı düzeyinde Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 10-12 Temmuz 2014 tarihlerindeki ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde;...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu 13 yıl aradan sonra Özbekistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 13 yıl aradan sonra Dışişleri Bakanı düzeyinde Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 10-12 Temmuz 2014 tarihlerindeki ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde; iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde geliştirilmesi imkanlarının değerlendirileceği; iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

Davutoğlu’nun ziyaret çerçevesinde tarihi ve ortak kültürel miras bakımından önemli bir yere sahip olan Semerkant ve Buhara şehirlerini de ziyaret edeceği kaydedildi.

Ziyaretin; iki ülke arasındaki diyalog ve istişare kanallarının yeniden işler hale getirilmesini sağlayarak, Türk ve Özbek halkları arasındaki çok yönlü yakın bağlardan güç alan ilişkilerimize ivme kazandıracağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar