'Darbe girişiminde bulunan askerin kafasını kırar, savcının cübbesini çıkarırız'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, iktidara karşı darbe girişiminde bulunulduğunu ifade ederek, “Bu milletin seçmiş olduğu iktidara yönelen askerin elindeki silahı alır, o askerin de kafasını kırarız.

Google Haberlere Abone ol
'Darbe girişiminde bulunan askerin kafasını kırar, savcının cübbesini çıkarırız'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, iktidara karşı darbe girişiminde bulunulduğunu ifade ederek, “Bu milletin seçmiş olduğu iktidara yönelen askerin elindeki silahı alır, o askerin de kafasını kırarız. Bu milletin seçmiş olduğu hükümete karşı darbe girişiminde bulunan savcının cüppesini de, çıkarır onun hakkında soruşturmayı açarız.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte geldiği Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde aday tanıtım töreninde konuştu. Müslüman ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de darbelerin yapıldığını belirten Ürün, “ Örneğin, Mısır’da darbe yapıp, çocuk oyuncağı gibi hemen bitiriyorlar. Bizde de yaptılar, yıllarca. Ancak bu millet, uyandı artık. Müsaade etmiyor. Biz askerimizi çok seviyoruz, ama kışlada. Biz hakimlerimizi çok seviyoruz, ama adil kararlar verdikleri sürece.” diye konuştu.

Ürün, kendi iktidarlarına darbe girişiminde bulunduğunu iddia ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu milletin seçtiği iktidara yönelen askerin elindeki silahı alır, o askerinde kafasını kırarız, bu milletin seçmiş olduğu hükümete karşı darbe girişiminde bulunan savcının cüppesini de çıkarır, onun hakkında soruşturmayı açarız. Bu oyun çok ciddi, çok büyük. Bir zamanlar kandırdıkları asker kardeşlerimize yaptılar. 28 Şubat sürecindeki komutanlar aynen şöyle demişti. ‘Biz medyanın gazına geldik’, gelmeseydin kardeşim. Şimdi bu polis müdürleri ve savcılar diyecek.”

"SAVCILAR HUKUK KATLİAMI YAPTI"

“Birkaç tane yanlış yapan bürokratın yüzünden hiç kimsenin bu hükümete ve hükümetin Başbakanı'na kırılmasın” diyen Ürün, savcıların çok ciddi hukuk katliamı yaptığını ileri sürdü. Ürün, konuşmasına şöyle devam etti: “17 Aralık’ta yaptıkları tam bir hukuksuzluktur. Bunlara hesap sormazsak asıl, bu millet bize sorar, görevinizi niye yapmadınız diye. Ayarlanmış hakimler, onlar görevini yaparken HSYK’da değişiklik yaparak, o hakimi görevden almazsak, o hakimi yargılamazsak, esas bu millet bize hesap sorar. Devletin emniyet müdürlüklerinde özel odalar oluşturup, kilitlerini takıp, kendilerinden başka kimseyi sokmayan üç, beş kişinin, soruşturma yürüttüğü emniyet içerisinde oluşturulan o daireye girmezsek, bunu yapan emniyet müdürü ve polisten hesap sormazsak, bu millet bize hesap sorar.”

“BİR SEFERDE KUŞ KATLİAMI YAPMAK İSTİYORLAR”

Ürün, dün 28 Şubat’ta ‘irtica’ diyerek bu milleti soyanların bugünde ‘yolsuzluk’ söylemleriyle ülkeyi soymak istediklerini, bir taşla kuş katliamı yapmak istediklerini savundu. “Yüzlerce, binlerce kuş ölsün istiyorlar” diyen Ürün, şunları ifade etti: “Kim o kuşlar biliyor musunuz? Yıllardır beraber olduğumuz kardeşlerimiz. Biz bir aileyiz. Biz siyasi alanda faaliyet gösteriyoruz. Sivil toplum alanında faaliyet gösteren kardeşlerimizde, kendi örgütlerin kendi teşkilatlarının amaçları doğrultusunda çalışıyorlar. Birisi Kuranı öğretiyor, Kur’an kursları açıyor. Bir başka kardeş gurubumuz, özel okullar açıyor. Bir başka birisi, basın yayın yapıyor. Bir başkası, yurt dışına açılıyor, Türkçe öğretiyor yabancılara. Bu sivil toplum örgütlerini, Müslüman insanları, bu memleketin gerçek sahiplerini birbirine kırdırmak istiyorlar. Asla bu oyuna gelmeyeceğiz.”
CİHAN

Yorumlar