Danıştay davasında önemli gelişme

''Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiası sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Danıştay davasında önemli gelişme

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiasıyla eski OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında yer aldığı 10 sanığın beraatına karar verdi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, birtakım sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Sanıkların son sözleri dinlendikten sonra Mahkeme Başkanı lider Kabasakal, bütün sanıkların beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporlarına dayanılarak suç duyurusunda bulunulmuş, dava da hususi yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş sebebi ile açılmıştı.

Danıştay binasındaki kameraların OYAK SGS sebebi ile kurulduğu belirtilen iddianamede, Danıştay saldırısının yer, konum, güvenlik, güvenlik zaafları, kaçma noktaları benzeri konulardaki ön hazırlık çalışmasından sonra yapılabilir bir duruma geleceği anlatım edilmişti.

İddianamede, 5 ay arızalanmayan kameraların 15 günde 5 defa arızalanmasının sebebinin, hücum öncesindeki hazırlığın tespitini önleyerek şüphelilerin eylemini kolaylaştırma, delillerin gizlenmesi ve karartılmasına yönelik yer aldığı öne sürülmüştü.

KAMERALARIN ARIZALANDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

OYAK SGS yönetiminde, "Ergenekon örgütü sanıklarıyla irtibatlı" emekli Kurmay Albay Orhan Çoban'ın görevlendirildiği, bu sebeple OYAK SGS'nin de örgütün müdahale ve kontrolüne açık yer aldığı savunulan iddianamede, Danıştay binasındaki kameraların 3 Mayıs 2006'da arızalandığı, müdahale tarihsel bulunan 5 Mayıs 2006'ya kadar kayıt yapmadığı, 16 Mayıs 2006'ya kadar 4 defa daha arızalandığı, lakin geçici çözümlerle müdahale edildiği kaydedilmişti.

İddianamede, "OYAK SGS sebebi ile şuurlu şekilde kameraların kayıt yapmasının engellendiği kanaatine varıldığı" anlatım edilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar