Cumhuriyet mitingleri için özür

Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçilmesinden önce Nisan 2007 tarihinde başlatılan Cumhuriyet mitingleri için özür diledi. Mitingler, AK Parti kökenli bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için düzenlenmişti. Mitinglerin Ergenekon tezgahı olduğu dillendirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet mitingleri için özür

CHP Grubu İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 2007 yılının nisan ayında AK Partili bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesi için düzenlenen mitingler için özür diledi. 'Sözde değil özde' bir Cumhurbaşkanı istediklerini belirterek özellikle ulusalcı kesimi meydanlara dökenler arasında yer alan Özkan, Silivri Cezaevi'nde yatarken başından geçen bir anısını paylaştı.

Rahmetli Necmettin Erbakan ile yaşadığı bir hatırasını da Meclis kürsüsünde paylaşan Özkan şöyle konuştu:

"Karanlık günlerimin dostlarından biri Sayın Necmettin Erbakan'dır. Cezaevine düştüğüm an bana avukatını yollamıştır, ‘Ben Tuncay Bey için ne yapabilirim?' diye sormuştur. Kendisine çok teşekkür ettim. Binlerce mektup aldım partisinin kadın ve gençlik kollarından.



Cumhuriyet mitingleri sırasında, o insanları kızdırdığımı, korkuttuğumu o mektuplardan öğrendim, hepsinden özür dilerim diye karşılık yazdım. Bugün, burada yaptığımız şeyler de pek çok insanı kızdırıyor ve korkutuyor. Gelin, birbirimizle konuşabilme mesafemizi kaybetmeyelim.”

CUMHURİYET MİTİNGLERİ

Cumhuriyet Mitingleri, 2007 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarından herhangi birinin muhtemel cumhurbaşkanı adaylığına karşı, dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği'nin öncülüğünde CHP ve ulusalcı diğer partilerin katılımıyla düzenlenmişti. 

Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde, 2007 yılının Nisan ve Mayıs aylarında yapılan mitinglerin duyurulmasında "cumhuriyetine sahip çık" mesajı kullanılmıştı. 

Mitinglerin ilki 14 Nisan 2007'de, Cumhurbaşkanlığı seçiminden iki hafta önce Ankara'da yapıldı. İkinci miting 29 Nisan'da İstanbul Çağlayan meydanında oldu. Üçüncü ve dördüncü mitingler 5 Mayıs'ta Manisa ve Çanakkale'de yapıldı. Beşinci ve son miting ise 13 Mayıs'ta İzmir'de yapıldı.

BİNDİRİLMİŞ KITALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığı döneminde gerçekleşen bu mitingler için, 'bindirilmiş kıtalar' ifadesini kullanmıştı. 

MİTİNGLER YENİDEN BAŞLAYACAK DEMİŞTİ

Tuncay Özkan'ın 2014 yılında Halk Tv'de katıldığı Halk Arenası programında, Cumhuriyet mitinglerini yeniden düzenleme zamanı geldiğini söylemişti. 

 

 

Yorumlar