Cumhurbaşkanı Uşak'ta konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'taki toplu açılış töreninde konuştu.Adnan Menderes ile ilgili suçlamaların arkasında İnönü'nün olduğunu söyleyen Erdoğan, Newyork Times'ın haberinden, diyanetin makam aracına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Uşak'ta konuştu
 Adnan Menderes ile ilgili suçlamaların arkasında İnönü'nün olduğunu söyleyen Erdoğan, Newyork Times'ın haberinden, diyanetin makam aracına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

 Diyanet İşleri Başkanımızın 320 bin TL’lik makam aracına kafayı takmışlar. Bu makama o az bile. Kendisine dedim ki 'Şu anda Cumhurbaşkanlığı'ndaki zırhlı Mercedeslerden birini tahsis edeceğim'  Başbakanımızla da konuşacağım ayrıca. Vatikan’da Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Tarifeli uçaklarla seyahat etmiyor. Bizim de havuzumuz var. Başbakanımıza teklif edeceğim. Biz de havuzumuzdan tahsis edeceğimiz uçakla Diyanet İşleri Başkanımız yurt dışına gidecek. Çünkü bu makam sadece Türkiye’deki değil coğrafyadaki Müslümanların itibarıdır.

27 Mayıs darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. Ege’nin yiğit evladı merhum Adnan Menderes yeter söz milletin diyerek iktidarı devraldıktan sonra memlekete büyük hizmetler verdi. Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi.
Peki sonra ne oldu milletin desteği ile iktidara gelen Adnan Menderes’i darbeyle indirdiler bir de darağacına gönderdiler. Şimdi burada bir şey açık söyleyeceğim. CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Adnan Menderes’e yönelik suçlamaların çoğunun arkasında İnönü vardı.

Newyork Times kritik dönemlerde tehdit ediyor

NYT’nin kritik dönemlerde Türkiye ile ilgili haberleri hep tehdit kokar. Özal vefat ettiğinde Türkiye’nin kavgacı cumhurbaşkanı öldü diye haber yapmıştı. Eyyyy NYT… Gazze’de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken ses çıkarmayan bir basın kuruluşu olarak güya bize basın özgürlüğü dersi vereceksiniz öyle mi?
Bunların hepsi gözlerini milletin iradesine dikmiş durumda. Ama bunlar milletin asil duruşunu bilmiyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Vesayetin tetikçileri. Onlar istemese de biz yola devam edeceğiz.

Yorumlar