Cumhurbaşkanı Gül, kendine yönelik çağrılara cevap verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Cumhurbaşkanının devreye girmesi' çağrıları konusunda, "İyi niyetli olarak karşılarım.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, kendine yönelik çağrılara cevap verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Cumhurbaşkanının devreye girmesi' çağrıları konusunda, "İyi niyetli olarak karşılarım. Hepsine de önem veririm." dedi.

Türkiye Barolar Birliği ile yapılan görüşmede "Çalışmanızı yapın, bende inceleteyim" dediğini aktaran Gül, siyasilerden muhakkak bu yönde çağrılar olduğunu ifade etti. Deniz Baykal ile görüşmenin hafta içinde olacağını dile getiren Gül, muhakkak ki tecrübeli siyasilerin görüşlerini söyleyeceğine dikkat çekti.

Gül, "Bazen başbaşa kabullerde, telkin ve görüşmelerimi yapıyorum, değişik organlarına. Gerektiğinde açıklamalarda bulunuyorum. Meclis açılışlarında önemli konulara dikkat çekiyorum. Burada yaptığım toplantılarda meseleleri konuşuyoruz. Son olaylarla ilgili mahkemelerin düzgün şekilde çalışması, yargıya herhangi bir müdahale olmaması, hükümetin üzerine düşenlerin en iyi şekilde yapması, Türk ekonomisi ve istikrarının bozulmamasına fırsat verilmemesi konusunda Başbakan ile paylaşımlarım oluyor. Görüşlerimi aldı, ben de görüşlerimi söyledim; bunlara itibar etti." şeklinde konuştu.

Kendisinin başka ne yapabileceğini soran Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'de 'Başkanlık sistemi' yok. Benden daha fazlasını bekleyenler, belki farklı bir sistemi tercih edebilirler. Başkanlık sistemi tercih edebilirlerdi." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar