Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanlar gününde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de Romanlar Günü'nde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanlar gününde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mart Romanlar Günü münasebetiyle Çanakkale'de yaptığı konuşma renkli anlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanların bu ülkenin asli unsurlarından olduğunu fakat bundan böyle daha kocaman düşünmeleri gerektiğini söylediği anda bir seyirci de karşılık verince Erdoğan "Budur be ya" diyerek karşılık verdi. Cumhurbaşkanının Roman jargonunda karşılık vermesi salonda uzun vakit ayakta alkışlandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bazı devletler roman kardeşlerimizi ülkelerinden hudut dışı ediyor. Dünya'nın sesi çıkmıyor. Tarihte etnik kimliğinden ötürü milletler sürgün edilmiş, soykırıma tabi tutuldular.

Endülüs'te neler yaşandığını biliyoruz. Yahudiler Endülüs'ten sürüldüklerinde 500 binine ecdadımız sahip çıktı. Müslümanlar sunuldu soykırıma tabi tutuldular.

"ROMAN KARDEŞLERİMİZ AVRUPA'DAN SÜRÜLDÜ"

Roman kardeşlerimiz de Avrupa'dan sürüldü. Bunları yapanlar dünyayı dizayn etmeye çalışıyorlar. İstemedikleri, sevmedikleri grupları derhal terörist ilan ediyorlar. Peygamberimize hakaret edenleri demokrasi ismi altında değerlendiriyorlar. Böyle şey olur mu? Bunlar çifte standart uyguluyorlar.

"SİZE KARŞI ÇIKAN BENİ KARŞISINDA BULUR"

Bizim dinimiz yaşatmayı, merhameti temel alır. Farklı kültürler Türkiye'nin en kocaman gücüdür. Roman kardeşlerimiz bu ülkenin birinci derslik vatandaşıdır. Buna karşı çıkan öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve makamını bulur. İçimden geldi hükümeti de bulur.

"SİZLER YENİ TÜRKİYE'NİN EN İSPTASINIZ"

Çanakkale'de sizin de dedeleriniz şehit düştü, gazi oldu. Bu ülkede hiç kimse romanları buçuk ulus şekilde tanım edemez.

Sizler yeni Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açıldığının en kocaman ispatısınız. Bu yurt Romanlardan hiç bir vakit ziyan görmemiştir.

Bu sözlerimin altını çiziyorum:

Romandan terörist çıkmaz.

Romandan hain çıkmaz

Romandan bölücü çıkmaz.

Romanların ülkemize kattığı aşırı şey vardır. Türkiye'yi romansız düşünmek içimiz karartmaya yeter. Siz bu ülkenin gülen yüzüsünüz. Romanın kışı olmamaktadır siz her vakit baharsınız. Sizler her vakit bir ümidin tarafısınız.

"ROMAN ÇOCUKLARINI ÇOK DAHA İYİ YERLERDE GÖRMEK İSTİYORUM"

Bazen roman kardeşlerimizin çocuklarını görüyorum: Kendinden kocaman arabayla kağıt topluyor. Helalinden kazanılan paraya her vakit saygı duydum. Ben roman çocuklarını doktor, mühendis, öğretmen, ekonomist şekilde görmek istiyorum.

Çocuğunuzu okutmaya imkanınız mı yok. Valiye gideceksiniz. Mutlaka size el uzatan devleti göreceksiniz.

ERDOĞAN: BUDUR BE YA

Eğer görmediniz. Bu salonlarda beni yakalayacaksınız. Bana kimliğinizi vereceksiniz ben de gerekeni yapacağım.

- Sayın Cumhurbaşkanım bundan sonra biz de kocaman düşünüyoruz.

Budur be ya

Romanlar ilçe meclisinize, il meclisinize adam gönderdiniz. Ama yetmez. Sizler bundan böyle Meclis'te de olmalısınız.

Roman kültürünü yaşatmalıyız. TOKİ sizler için ev yapıyor, belediyeler yeni hayat alanları kuruyor." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar