Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yönelik operasyon için, "Artık bu işi bitirmemiz lazım dedik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde konuşuyor. Erdoğan, darbe girişimi sırasında ölenlerin sayısının 241'e yükseldiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde Suriye'ye başlatılan operasyonla ilgili de konuştu. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: Bakın bu sabah Suriye sınırında uzun zamandır yaşanan sıkıntılar nedeniyle buu operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Çünkü bir millet onuruyla vardır. İstikbal mücadelesiyle, istiklal mücadelesiyle iman etmesiyle vardır. Ne yazıkki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan saldırılar, artık işi bir noktaya getirdi. Dedik ki bu bir yerde noktalanması lazım. Artık bu işi bitirmemiz lazım. Birileri meydan okuyorlar. Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak. Onlara şu uyarıyı yapıyorum. Siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit oluşturacak kim olursa, bu millet karşılarında vardır, var olacaktır. 

"YARDIM DIŞINDA NİYETİMİZ OLMAMIŞTIR"

'Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır. Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelime-i tevhit olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız" diye konuştu. 

"DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; "Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz."

Yorumlar