"Cumhurbaşkanı bir denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı bir denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır.

Google Haberlere Abone ol
"Cumhurbaşkanı bir denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı bir denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır." dedi. Cumhurbaşkanının kaygısının devlet, millet ve demokrasi olması gerektiğinin altını çizen Vural, bugün Türkiye'de güç monopolleşmesi yaşandığını kaydetti.

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

    "Herhalde espri yapmıştır diye düşünüyorum." diyen Vural, "Keşke bunu Sayın Cumhurbaşkanı'na sorsanız; çağdaş Hitler, çağdaş Stalin kim?" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı'nın zaman zaman konuştuğunu ancak devletin kurumlarının sağlıklı işleyişine çözüm olmadığını dile getiren Vural, sadece arabulucu arayışları içine girdiğini kaydetti.

    "Cumhurbaşkanı bir denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır." diyen Vural, "Maalesef doğrudan doğruya yürütmenin her isteğini yapan bir Cumhurbaşkanı olmuştur. Bugün Türkiye'de güç monopolleşmesi yaşanıyor, mahkeme kararları uygulanmıyor, bir tavsiye devam ediyor. Liyakat, ehliyete göre yapılması gereken atamalar kıyım ve tasviye ile yaplıyor. Muhtemelen fişlemelere göre yapılıyor." diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı'nın güçler ayrılığını çalıştırması gerektiğini belirten Vural, önümüzdeki aylarda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için sadece ve sadece oy peşinde koştuğunu savundu. Cumhurbaşkanı'nın oy almak değil anayasada verilen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Vural, "Bugünlerde yasama, yürütme, yargı yurt dışında. Sayın Başbakan yurt dışından dönmedi değil mi? Bu sebeple güçler ayrılığı ilkesinden bahsetme ihtiyacı hissetmiş olabilir." şeklinde konuştu.

    Türkiye'yi yöneten zihniyetin demokratikleşmeden uzaklaştığını ve bu tablonun Cumhurbaşkanı'nın zihniyetinin tablosu olduğunu anlatan Vural, "Hiçbir uyarıda bulunmamıştır. Parti içi mesele olarak görmüştür. Bu görevini yapmakta yetersiz kalmıştır. Kendine verilen görevle mütenasip olmadığını düşünüyorum." dedi.

    Cumhurbaşkanının kaygısının devlet, millet ve demokrasi olması gerektiğinin altını çizen Vural, açıklamaların mevcut durumu değiştirmeye katkısı olacağını düşünmediğini kaydetti. Bir başka soru üzerine ise Vural, "Vicdan isyanı olmalıdır." diye konuştu.

    Kanuni olarak cumhurbaşkanına verilen yetkiler olduğunu hatırlatan Vural, demokrasinin büyük tehdit altında olduğunu, ülkenin diktatörlüğe doğru götürüldüğünü ifade etti. 138. maddeyle ilgili yargı bağımsızlığını öldürenin belli olduğunu dile getiren Vural, "AKP, kendi içinde bir vicdan isyanının sinyalleridir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar