"Çok ayrı bir zihniyetteki partiye geçen Mansur Yavaş benim rakibimdir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, daha önceki açıklamalarında kendisinin aday olması halinde Mansur Yavaş'ın aday olmayacağı yönündeki sözlerinin bir temenni olduğunu ifad.

Google Haberlere Abone ol
"Çok ayrı bir zihniyetteki partiye geçen Mansur Yavaş benim rakibimdir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mevlüt Karakaya, daha önceki açıklamalarında kendisinin aday olması halinde Mansur Yavaş'ın aday olmayacağı yönündeki sözlerinin bir temenni olduğunu ifade etti. Karakaya, "Benim o hususta bir temennim vardı; Sayın Yavaş’ın aday olmayacağı ya da aday olmasının uygun olmayacağı yönündeydi. Bugün itibariyle kendisi, kendi tercihini yapmıştır. Buradaki olay, bir partiden bir başka partiye geçme olayıdır. Kendisi daha önce yetiştiği partisini bırakmış, oradan ayrılmış, tamamen ayrı bir siyasi zihniyet içinde olan başka partiye geçiş yapmıştır. Dolayısıyla, bu saatten sonra başka bir partinin adayıdır. Benim gördüğüm tek şey rakibimdir." dedi.

MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Karakaya, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Karakaya, toplantıda seçim çalışmaları ve diğer adaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Ankara için yaptırdığı son bir anket olup olmadığına Karakaya, sürdürülen çalışmaların olduğunu belirterek, özellikle son dönemdeki olaylarla birlikte genel anlamda MHP’ye Ankara olarak ise şahsına doğru bir yönelmenin olduğunu kaydetti. Karakaya, net bir anket sonucu vermese de MHP olarak her geçen gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yaklaştıklarını öne sürdü.

"17 ARALIK'IN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ OLACAKTIR"

Özellikle 17 Aralık ve sonrasında yaşanan olaylara işaret eden Karakaya, bütün olarak siyaseti etkilediğini ifade ederek, “Yerel seçimlere de etkisi olacağı da kesin. Çıktığımız günden beri çok ciddi anlamda ivme kazandık. Sahaya da daha kimse inmiş değil. Biz MHP olarak 25 ilçede adaylarını belirlemiş, bu ilçelerde büyükşehir dahil çalışmalarını sürdürüyor. Mütevazi rakamı söylüyorum. Biz Ankara’da her gün 10 bin eve giriyoruz. Sokakta, evlerde, sahada olan tek siyasi partiyiz. 10 binlerce insanı, aktif olarak alana indirdik. Yoğun çalışmalarımıza, devam ediyoruz.” diye konuştu.

MEDYAYA 'TANINMIYOR' TEŞEKKÜRÜ

Şahsı ile ilgili olarak medyaya sitemde bulunan Karakaya, yine de özellikle İstanbul medyasının; ‘tanınmıyor, tanınmıyor’ diye diye tanınmasında yardımcı olduğu için teşekkürlerini iletti.

Bir gazetecinin ‘Ankara’da 3 adaydan ikisi Ülkücü ne düşünüyorsunuz?’ şeklindeki sorusuna Karakaya, bu tanımlamaya tepki gösterdi. Adaylardan birisinin hayatının hiçbir döneminde Ülkücü olamadığını ve alakasının olmadığını savunan Karakaya, Mansur Yavaş’ı da kast ederek, “Diğerinin de bugünden itibaren Ülkücülükle alakası kalmamıştır.” İfadelerini kullandı.

"YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARININ DEĞERLENDİRMESİNİ ÜLKÜCÜLER YAPIYOR"

Yine bir gazetecinin CHP’li Yavaş’ın ‘Bana milliyetçi ve Ülkücüler oy verecek’ yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de MHP’li Karakaya, herkesin her türlü iddiada bulunabileceğini belirterek, kendisinin de bütün Ankara’nın oyunu alacağı konusunda iddialı olduğunu dile getirdi. ‘Yavaş, partisine ihanet etmiş midir?’sorusuna ise Karakaya, yorum yapmaktan kaçındı ve bunun değerlendirmesini partisinin ve Ülkücülerin yaptığını ifade etti.

"DİĞER ADAYLARIN ÇOK ÖNÜNDE BULUNUYORUM"

Karakaya’ya daha önce sarf ettiği ‘ben aday olduğum için Mansur Yavaş hiçbir şekilde aday olmaz’ sözleri hatırlatıldı. Karakaya, şunları kaydetti: “Benim o hususta bir temennim vardı. Sayın Yavaş’ın aday olmayacağı ya da aday olmasının uygun olmayacağı yönündeydi. Bugün itibariyle kendisi kendi tercihini yapmıştır. Buradaki olay bir partiden bir başka partiye geçme olayıdır. Kendisi daha önce yetiştiği partisini bırakmış, oradan ayrılmış, tamamen ayrı bir siyasi zihniyet içerisinde olan başka partiye geçiş yapmıştır. Dolayısıyla bu saatten sonra, başka bir partinin adayıdır. Benim gördüğüm tek şey rakibimdir. Benim tek bir iddiam var, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı olma noktasında ben hepsinden çok önde olduğumu, 30 Mart akşamı da Allah’ın izniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağımı iddia ediyorum. Bunun bana nasip olacağına inanıyorum. Bunu niye bu kadar iddialı söylüyorsunuz diye soruyorsanız, 100 gündür sahadayım.”

Karakaya, daha önce CHP’ye oy vermiş bu seçimde kendilerine oy vereceğini söyleyen çok sayıda insanın ve yine kendisini milliyetçi muhafazakar dindar olarak tanımlayan çok sayıda insanın kendisine oy vereceğini söylediğini iddia etti. Karakaya, Ankara’nın başkanı olmak istediğini yineleyerek, “Bizim bakış açımız şucu bucu diye ayırarak değil. Sadece vizyonlar yarışsın. Herkes çıksın projeleri ile konuşsun.” sözlerini dile getirdi.

GÖKÇEK VE YAVAŞ'A HODRİ MEYDAN

Daha önceki çağrısını yineleyen Karakaya, Gökçek ve Yavaş’a hodri meydan diyerek, bir canlı yayında Ankara’yı tartışma çağrısını yineledi. Ankara’ya en büyük projesinin, kaynak kazandırmak olacağını vurgulayan Karakaya, yine bazı somut projeleri hakkında da bilgi verdi. Karakaya, 5 yıl içerisinde Ankara’nın çehresini değiştireceği ve Ankara’yı bir dünya başkenti yapacağı iddiasında bulundu
CİHAN

Yorumlar