Çoban Köpeklerinin Bulduğu Cesetle İlgili Sır Perdesi Aralanıyor

Bursa'da köpeklerin sürekli havlamasından şüphelenen keçi çobanı tarafından bulunan cesedin, tanınmış iş adamlarından Yılmaz Yerli'nin oğluna ait olduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Çoban Köpeklerinin Bulduğu Cesetle İlgili Sır Perdesi Aralanıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, köpeklerin devamlı havlamasından şüphelenen bir keçi çobanı nedeni ile bulunan bey cesedinin iş adamının oğluna ilişkin yer aldığı belirlendi. Cinayetin giz perdesi aralanırken, olayla alakalı 1 insanın gözaltına alındığı öğrenildi.

KÖPEKLER HABER VERDİ

Edinilen bilgiye göre, kale sularında keçi otlatan bir çoban, köpeklerin tıpkı noktada havladıklarını görünce yanlarına gitti. Karşısında parçalanmış insan cesedi gören çoban derhal polisi aradı. İhbar üstüne hadise yerine gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin yer aldığı alanı güvenlik çemberine aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi'ye gelerek tetkik yaptı.

 

28 GÜNDÜR KAYIPTI

Polis, tanınmaz vaziyetteki cesedin üstündeki montta bulunan deliğin bıçak izi olduğunu belirledi. Kimliği meçhul şahsın boynunda pantolon olması, bıçaklandıktan sonra boğularak öldürülme ihtimalini gündeme getirdi. Cesedin, 28 gün evvela kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli'ye ilişkin yer aldığı sanılıyor. Orhangazi'nin tanınmış iş adamlarından Yılmaz Yerli'nin oğlu bulunan gençten 27 Ocak gününden buyana haber alınamıyordu. İddiaya göre, İbrahim Yerli kaçırılmış ve kimliği belirsiz insanlar ailesinden fidye istemişti.

 

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayı derinlemesine araştıran Bursa polisi olayın fidye arzulamak için olmadığını kısa zamanda çözdü. Ekipler, babasına ilişkin pabuç dükkanını işlettiği öğrenilen İbrahim Yerli'nin kaybolmasının arkasından pabuç dükkanının derhal bitişiğinde gene babasının müşterek yer aldığı bir ekmek fırınında şoförlük oluşturan Ö.D. ile bir süredir kavgalı olduğunu belirledi. 28 yaşındaki Ö.D.'yi takibe alan ekipler, bir zaman evvela şüphelinin evinde yapılan aramalarda sobada yanmış vaziyette İbrahim Yerli'ye ilişkin cep telefonu bulunmuştu. Ö.D., polise verdiği çelişkili ifadelerde evvela cep telefonunu seyyar satıcıdan aldığını söylemiş daha sonra ifadesini değiştirip telefonu kendisine İbrahim Yerli'nin verdiğini, kendisinin de öteki bir telefon verdiğini iddia etmişti. Ancak Yerli'ye ulaşamayan polis Ö.D. meselesinde herhangi bir muamele yapmayıp kovuşturmasına devam etti.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Erkek cesedinin Yerli'ye ilişkin olduğunun belirlenmesinin üstüne tekrar harekete geçen ekipler, evli ve 1 çocuk babası Ö.D.'yi akşam saatlerinde Orhangazi'deki evinde gözaltına alarak Bursa Emniyeti'ne getirdi. Zanlının sorgusunun devam ettiği suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. İbrahim Yerli'nin kaybolmasını soruşturan polis, telefon sinyallerini takip etmiş cesedin yer aldığı bölgeden de sinyal almıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri günler evvela cesedin yer aldığı bölgenin yakınlarında İbrahim'i aramış fakat çalışmalardan netice alınamamıştı.

Polisin, olayla alakalı soruşturması sürüyor.

 

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar