CHP'li vekillere temayül şoku

CHP'de yapılan eğilim yoklamalarında mevcut milletvekillerinin çoğu sandıkta hüsran yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekillere temayül şoku

Adana'da Turgay Develi ile umut Özgümüş,  Kayseri'de Şevki Kulkuloğlu, Zonguldak'ta ise Ali İhsan Köktürk kaybedenler içerisinde yer aldı.

Aytuğ Atıcı'nın şansını zora soktuğu Mersin'de eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, 16 sene sonra tekrar Meclis'e girebilecek sırayı elde etti.

CHP Parti Meclisi 85 seçim bölgesinin 55’inde mebus adaylarını ön seçimle saptama kararı aldı. 41 ilde  ‘kontenjanlı’ hakim gözetiminde istek yoklaması kararı alınırken, 10 ilde ise örgüt gözetiminde ön seçim, 30 ilde merkez yoklaması ile namzet saptama kararı almıştı. CHP’de namzet adaylığı başvurularının tamamlanmasının arkasından adaylar da belirlenmeye başlandı. Şu esas kadar istek ve merkez yoklaması yöntemiyle 34 mebus adayının adı kesinlik kazandı. Pazar günü 45 seçim etrafında yapılacak ön seçim ile de namzet adaylarının iri kısmı netleşmiş olacak. Şu esas kadarki istek yoklamalarında var vekiller hüsran yaşadı. Sonuçlar, 29 Mart’ta seçime girecek vekillerin gözünü korkuttu.

KULKULOĞLU SONUNCU OLDU

9 mebus çıkaracak Kayseri’de CHP  ikinci dizi adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Çetin Arık sandıktan birinci çıkarken, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Paşa Tan ikinci oldu. İki dönemdir mebus bulunan Şevki Kulkuloğlu ise sonuncu oldu.

ÇANDAR SANDIKTAN ÇIKAMADI

6 mebus çıkaran Muğla’da CHP ikinci dizi adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Diğer 5 dizi için delegeler oy kullandı. Birinci Akın Üstündağ olurken, var milletvekillerinden Nurettin Demir ikinci oldu. Burak Erbay, Emrah Doğru, Maden-İş Sendikası’nın eski başkanı Süleyman Girgin ilk beşte yer aldı. Mevcut vekillerden Tolga Çandar sondan beşinci oldu. Diğer mebus Ömer Süha Aldan ise kontenjan başvurusu yaptı.

AĞBABA VE YÜCEER SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI  

Malatya’da yapılan istek yoklamasında Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba liste birincisi olurken, Tekirdağ’da yapılan istek yoklamasında ise var mebus Candan Yüceer birinci çıktı. Tekirdağ’da Emre Köprülü ikinci oldu.  Birinci sıranın kontenjan adayı için ayrıldığı Tekirdağ’da, bu sıranın CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak için kullanılacağı kesinleşti.  

SAĞLAR YILLAR SONRA MECLİS YOLUNDA

Mehmet Haberal’ın namzet bulunmadığı Zonguldak’taki yarışta ise ipi Şerafettin Turpçu göğüsledi. Ön seçime giren var mebus Ali İhsan Köktürk ise fakat dördüncü olabildi. Zonguldak’ta 2. dizi kontenjanı için kullanılacak. Eğilim yoklaması yapılan ve milletvekillerinin varlık gösteremediği illerden birisi de Mersin. Mersin’de yapılan istek yoklamasına sırf Aytuğ Atıcı girdi. Atıcı yarışı üçüncü sırada tamamladı. Hüseyin Çakmak’ın birinci, PM üyesi Fikri Sağlar’ın ikinci çıktığı Mersin’de 1. ve 4. sıralar kontenjan namzet için kullanılacak. CHP’nin 5 mebus çıkaran Zonguldak’ta 2, 12 mebus çıkaran Mersin’de ise dört mebus bulunuyor. Her iki vekilin de tekrar seçilme şansını zora soktuğu dile getiriliyor. Sağlar’ın ise 16 sene sonra Meclis’e girebilecek sırayı elde ettiği konuşuluyor.

ADIYAMAN VE MARAŞ’A YENİ İSİMLER

Adıyaman’da ise yapılan ön seçimde Adıyaman Hastanesi’ndeki görevinden istifa eden Yrd. Doç. Dr. Selçuk Tabak ilk sırayı aldı. Adıyaman’da ikinci dizi adayı parti yönetimince belirlenecek. CHP'nin bir milletvekilinin olduğu Kahramanmaraş'ta ikinci dizi kontenjan adayı için ayrıldı. Mevcut mebus Durdu Özpolat Ankara'da ön seçime girerken yapılan ön seçimi Kamil Dalkara birinci sırada tamamlarken, Eylem Çağraş ikinci, Emre Kazancı ise üçüncü oldu.

Radikal

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar