CHP'li Toprak: Vatanseverliğin ölçütü AKP’yi sevmek değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan’ın iş dünyası ile iş adamı örgütlerine yönelik tavrını kınayarak, “TÜSİAD’a ‘vatan haini’, on binlerce üyeye sahip TUSKON’a, ASKON’a ‘ananasçı’ yaftası, dünyanın dört bir yanında, ülkesi için gecesini.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Toprak: Vatanseverliğin ölçütü AKP’yi sevmek değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan’ın iş dünyası ile iş adamı örgütlerine yönelik tavrını kınayarak, “TÜSİAD’a ‘vatan haini’, on binlerce üyeye sahip TUSKON’a, ASKON’a ‘ananasçı’ yaftası, dünyanın dört bir yanında, ülkesi için gecesini gündüzüne katan, vergisini veren, iş adamlarımıza en hafif tabirle haksızlık ve insafsızlıktır.” dedi.

Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Vatanseverlik kimsenin tekelinde değildir. Vatanseverliğin ölçütü, AKP’yi sevmek de değildir. Kundura kutularında saklanan milyon dolarlar, hükümet talimatıyla rant için değiştirilen ruhsatlar, imarlar, yasa dışı sahip olunan villalar, arsalar, para sayma makineleri, aile vakıflarına aktarılan rantlar mı vatanseverliktir?” diye sordu.

"TEHDİTKAR TAVIR SON DÖNEMDE ŞANTAJ BOYUTUNA VARDI"

Toprak, AK Parti liderinin ve yöneticilerinin, geçmişten bu yana sürdürdüğü iş adamlarına yönelik ayrıştırıcı ve tehditkâr tavrının, son dönemde şantaj boyutuna vardığını, giderek vatan hainliği gibi kimsenin kabul edemeyeceği ithamlarla, zirve noktasına ulaştığını savundu. Toprak, “Başbakan, iş adamlarının, iş adamı örgütlerinin hükümetin emir kumandasında olmasını istemektedir. Aykırı ses ve düşünce, onlarla diyalog istememektedir. TÜSİAD’a ‘vatan haini’, on binlerce üyeye sahip TUSKON’a, ASKON’a ‘ananasçı’ yaftası, dünyanın dört bir yanında, ülkesi için gecesini gündüzünü harcayan, vergisini veren, iş adamlarımıza en hafif tabirle haksızlık, insafsızlıktır. Genel müdürü, rüşvette kundura kutusuyla suçüstü yakalanan Halkbank’ın itibarını kollayan Başbakan, hepsi halka açık, hisseleri yurt içi ve yurt dışı borsalarda işlem gören şirketlere, holdinglere, sahiplerine en ağır ifadelerle saldırmakta, bu şirketlerin hisselerine yatırım yapan milyonlarca kişiyi mağdur etmekte sakınca görmemektedir. Bu tavrıyla, ülke ekonomisini getirdiği noktada, döviz ve faiz lobisine en güzel hizmet eden, en yüksek rekor faizi verme şerefine nail olan bizzat AKP iktidarının kendisidir.” diye ifade etti.

"NERESİ YANLIŞ NERESİ HAİNLİK?"

“TL namusumuzdur, doların belini kıracağız, dövizi tuş edeceğiz, faiz lobisinin ümüğünü sıkacağız.” diyenlerin, ülke ekonomisini ve kendilerini getirdikleri noktadaki halleri ve acizlikleri, apaçık ortada olduğunu söyleyen Erdoğan Toprak, şöyle devam etti: “Bir ülkede, Başbakan kendisinden farklı düşünen iş adamlarını tehdit ediyorsa, bankalar batırılmaya çalışılıyorsa, yargı baskı altına alınıyorsa, polis-jandarma yargıyı dinlemiyorsa, ‘benden ve benden değil’ diye yargıç ve savcılar değiştiriliyorsa, içerde-dışarıda savaş diliyle konuşuluyorsa, o ülkenin yatırım için güvensiz olduğunu söylemenin neresi yanlış, neresi hainliktir?

Vergi veya başka cezalarla, şirketler üzerinde baskı kuran, kamu ihale yasası onlarca kez değişen bir ülkeye, yabancı sermayenin gelmesinin mümkün olmadığını söyleyen TÜSİAD Başkanı Sayın Muharrem Yılmaz’ın bu sözlerinin neresi yanlış? Fiili olarak ömrü tükenmiş bir iktidarın son çırpınışlarını görüyoruz. AKP giderayak ülkeyi bir uçuruma sürüklemektedir. AKP bu ülkeyi çağdaş dünyanın evrensel ölçütleriyle yönetmeyi başaramamıştır. Türkiye’yi dünya sisteminden koparmaya çalışmıştır. Türkiye’nin en büyük sorunu AKP’den kurtulmaktır. Ancak halk iktidarı bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırır.”

CİHAN

Yorumlar