CHP'li Tanrıkulu, Datça Yarımadası'nın imara açılacağı iddiasını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Datça Yarımadası'nın imara açılacağı iddialarını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye sordu. Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanrıkulu, Datça Yarımadası'nın imara açılacağı iddiasını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Datça Yarımadası'nın imara açılacağı iddialarını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye sordu.

Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Bakanlığın Kıyı Yönetimi adı ile Ayvalık’tan Mersin’e kadar olan tüm sahil şeridini yeniden yapılandırmak için harekete geçtiği, bu planın ilk aşamasının ise Datça Yarımadası’nda başladığının basında yer aldığını hatırlatan Tanrıkulu, Muğla Mimarlar Odası Başkanı Osman Köseoğlu’na göre Bakanlığın Muğla İl Müdürlüğü sayfasına da konulan "Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25 000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu Plan Hükümleri" planına göre Gökova Körfezi’nden Bozburun Koyu’na kadar bütün bölgenin yeniden imara açılacağı, sadece Bozburun’u değil tüm yarımadayı kapsayacanı kaydetti.

Tanrıkulu, Bakan Güllüce'ye şu soruları yöneltti:

- Bu plan kapsamında bölgenin yeniden imara açılacağı iddiası doğru mudur?

- Bu plan kapsamında büyük oteller, işletmeler gibi bölgenin yapısını bozan inşaatlara izin verilecek midir?

- Bu plan Datça Yarımadası’nın doğal yapısında herhangi bir zarar neden olacak mıdır? Bu zararın boyutu konusunda herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

- Bu planın hazırlanmasında, planın uygulandığı bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların ve belediyelerin görüşleri alınmış mıdır? CİHAN

Yorumlar