CHP'li Şeker: Evde yapılırken patlayan bombalara cevap alamadım

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yaklaşık bir yıl önce önce Gaziantep ve Hatay illerinde Suriyelilerin kiraladıkları evlerde bomba yapımı sırasında yaşanan patlamayla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ikinci ön.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Şeker: Evde yapılırken patlayan bombalara cevap alamadım

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yaklaşık bir yıl önce önce Gaziantep ve Hatay illerinde Suriyelilerin kiraladıkları evlerde bomba yapımı sırasında yaşanan patlamayla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ikinci önergesindeki soruların da cevapsız bırakıldığı ifade etti.

CHP’li Mehmet Şeker, Suriyelilerin kaldığı evlerde yaşanan patlamalar ile ilgili yinelediği 2 önergesindeki soruların da yine cevapsız kaldığını ifade etti. Şeker, “Suriyelilerin ülkemizde kiraladıkları evlerde bomba yapımı sırasında yaşanan patlama olaylarıyla ilgili sorularını hükümet cevapsız bırakıyor. 6 soruluk önergelerimize aylar sonra birer cümle ile gayri ciddi cevaplar gönderiliyor.” dedi.

Şeker, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından gönderilen cevapta, “Soru önergesinde bahsi geçen olay Gaziantep ili Şahinbey ilçesi Karakuyu köy mevkinde 23 Ocak 2013 tarihinde meydana gelmiş olup, konu ile ilgili Gaziantep Başsavcılığınca 2013/3882 esas numarası ile soruşturma başlatılmıştır” denildiğini kaydetti.

Soru önergelerinin TBMM’nin denetim mekanizmalarından biri olduğunu, yürütmeyi uyarma ve kamuoyunu bilgilendirme gibi işlevlerinin bulunduğunu belirten Şeker, “Zamanında ve eksiksiz cevaplanması gereken soru önergelerimiz, aylar sonra birer satırlık gayri ciddi cevaplarla geçiştirilmektedir.” şeklinde açıklamalara yer verdi.
CİHAN

Yorumlar