CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın demokrasiye vurduğu darbeye ortak oldu

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda değişiklik yapan kanunu onaylayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye demokrasisine vurduğu darbeye ortak old.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın demokrasiye vurduğu darbeye ortak oldu

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda değişiklik yapan kanunu onaylayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye demokrasisine vurduğu darbeye ortak olduğunu iddia etti.

Manisa’da katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Milletvekili Özel, “MİT Yasası Meclis’te görüşülürken, çıkarılırken aklıma şu geldi. Çocuğun bir tanesi okuldan dönmüş. Babası sormuş, ‘Oğlum, bugün okulda ne yaptınız, ne yapmayı öğrendiniz?’ Çocuk, ‘Baba, dinamit yapmayı öğrendik.’ demiş. Babası, ‘Aferin. Peki oğlum, yarın ne yapmayı öğreneceksiniz?’ demiş. Çocuk, ‘Hangi okulda baba?’ demiş. MİT Yasası çıkarılırken babam bana telefon edip sorsa, ‘Bugün MİT Yasası'nı yaptık.’ derim. ‘Yarın ne yapacaksınız Meclis'te?’ dese, ‘Hangi Meclis'te?’ derim, çünkü MİT Yasası TBMM’yi dahi işlevsiz kılan, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Başbakan’ın, yani yürütmenin yasama ve yargı üzerindeki hükümranlığını tescil eden ve tam anlamıyla Türkiye’ye vurulmuş ağır bir demokrasi darbesidir.” şeklinde konuştu. Kanunun bazı maddelerinin, milletvekilliği dokunulmazlığından hakim teminatına kadar anayasal ve yasal güvence altında olan pek çok konuyu tehdit ettiğini ne süren CHP'li Özel, şunları söyledi: "Artık MİT, Deli Dumrul misali Başbakan’ın verdiği her türlü görevi yerine getirecek. Adeta bir Gladyo örgütü haline dönüştürülmüştür. MİT’e baktığınızda aslında 1930’larda, 1940’larda Avrupa'da faşizm yükselirken liderlerin kendileri için kurdukları istihbarat örgütlerine birebir benzemektedir. İspanya ve Almanya’nın dönemin istihbarat örgütleri, bugün MİT ile aynen tekrarlanmaktadır. Hitler’in Kara Gömlekliler'i vardı, şimdi biliyorsunuz Gezi olaylarında kare gömlekliler çıkmıştı. ‘Nereden çıktı bu kare gömlekliler?’ diye sorulduğunda, ertesi günü de Başbakan bir kareli gömlek giyerek, belki bundan 10 yıl öncesinin modası olan iri kareli bir gömleği giyerek çıkıp bir konuşma yapmış ve kareli gömleklilerin arkasında durduğunu göstermişti. MİT Yasası, Başbakan’ın 1930’ların faşizm Avrupa’sındaki Gladyo örgütü olan istihbarat örgütlerinin bir benzeri yapılanmaya resmiyet kazandırdığı, Gezi'de polisin önünde, arkasında, sağında, solunda elinde sopayla gezip saldıran kareli gömleklileri meşrulaştırdığı ve Mussoli’nin Kara Gömlekliler'ine karşı getirdiği bir yapıdır.”

'CUMHURBAŞKANI, ANKARA ÇANKAYA 1. NOTERİ OLDU'

Bu kanunun hızla tasdiklenmiş olmasının kendilerini şaşırtmadığını söyleyen Özgür Özel, “Maalesef Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dönem özgürlükçü söylemleriyle Başbakan’dan ayrışırken artık kendisine kim söylediyse o tarihten itibaren tekrar Ankara Çankaya 1. noteri görevine dönmüş ve bu kadar Anayasa’ya aykırı bir maddeyi dahi hızla onaylayarak, gerçekten Başbakan’ın Türkiye demokrasisine vurduğu darbeye ortak olmuştur. Şimdi MİT Yasası ile ilgili, gözler Anayasa Mahkemesi’nde olacak. Ben Anayasa Mahkemesi’nin, bu düzenlemeyi Anayasa’ya aykırılıktan iptal edeceğini düşünüyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar