CHP'li Özdemir: Cumhurbaşkanı'nın çocukları hırsızlığın içinde olmamıştır

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı dinleniyor” sözüne atıfta bulunarak, “Cumhurbaşkanı ‘benim korkulacak bir şeyim yok’ diyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özdemir: Cumhurbaşkanı'nın çocukları hırsızlığın içinde olmamıştır

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı dinleniyor” sözüne atıfta bulunarak, “Cumhurbaşkanı ‘benim korkulacak bir şeyim yok’ diyor. Yani en azından Cumhurbaşkanı’nın çocukları Başbakan’ın çocukları gibi hırsızlığın ve talanın içinde olmamıştır." dedi.

Milletvekili Özdemir, parti teşkilatlarıyla bir araya geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın giderek diktatörleştiğini savunan Özdemir, “Nedeni iktidara devam etmekten çok iktidardan giderse hesap veremeyeceğini biliyor ve bu ülkede bir gün bile kalamayacağının korkusu sarmış durumda ve bu korku, tarihte bundan önceki diktatörlerin gidişinde olduğu gibi daha çok antidemokratik davranmaya, daha çok polis şiddeti kullanmaya mahkûm ediyor. Başbakan, yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesi diyor.” şeklinde konuştu.

“BU KATLETTİĞİN HUKUK SANA DA LAZIM OLACAK DEMİŞTİK”
Başbakan Erdoğan’ın telefonlarının dinlendiğinden şikayet ettiğini anlatan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:
“Biz 3 yıl önce söylüyorduk sokakta herkesin telefonu dinleniyor dediğimizde Başbakan ve şürekâsı ne var canım korkacak bir şeyiniz yoksa, bırakın dinlesin, diyordu. Şimdi bangır bangır bağırıyor, ailemin mahremiyetine girdiler, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı'nı nasıl dinlerler diye bağırıyor. Dinlenmenin doğru olmadığını başından beri söyledi. Kimse dinlenmemeli toplum baskı altına alınmamalı ama eğer dinleniyorlarsa Başbakan Cumhurbaşkanı’na, senin de tapelerin çıkacak diyor. Cumhurbaşkanı da diyor ki, dinleniyor olsak bile benim korkulacak bir şeyim yok diyor. Yani en azından Cumhurbaşkanı’nın çocukları Başbakan’ın çocukları gibi hırsızlığın ve talanın içinde olmamıştır. Başbakan çıkıp ta bu ses benim değil oğlumun sesi değil diyemiyor varsa yoksa benim telefonlarım nasıl dinlenir. Geçmişte Tayyip Bey'e söylemiştik bir gün bu katlettiğin hukuk sana da lazım olacak demiştik.”
CİHAN

Yorumlar