CHP'li Öz, emekli astsubayların ölüm orucuna destek verdi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, ölüm orucuna başlayan emekli astsubayların taleplerini, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Öz, emekli astsubayların ölüm orucuna destek verdi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, ölüm orucuna başlayan emekli astsubayların taleplerini, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı. Öz ardından Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda özlük hakkı sorunları için ölüm orucuna giren emekli astsubaylara destek verdi.
Sakine Öz yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 emekli astsubayın, gerek görev yaptıkları dönemde, gerekse emekliliğe ayrıldıktan sonraki süreçte maruz bırakıldıkları sorunlara, artan intihar vakalarına, geçim sıkıntılarına ve ordu içindeki özlük hakkı adaletsizliklerine dikkat çekmek amacıyla 5 Mart’ta eyleme başladıklarını belirterek, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin bugün 42 bin civarında faal üyesi ve 90 şubesiyle öncülük ettiği bir eylem var Ankara’da, 97 binin üzerinde astsubayımızın ve 120 binin üzerindeki emekli astsubay ile ailelerini doğrudan ilgilendiren bu direniş, ölüm orucuyla sürmektedir.” dedi.
“Aileleriyle birlikte, yaklaşık 1 milyon astsubayın evi bu sorunları yaşamaya devam ediyor, astsubay intiharları artıyor” diyen CHP’li Öz, astsubayların taleplerinin belli olduğunu ancak hükümet sadece bakmakla yetindiğini dile getirdi.

“EMEKLİ ASTSUBAYLAR YOKSULLUK SINIRI ALTINDA YAŞIYOR”

Sakine Öz açıklamasını, "Kendilerini TSK bünyesinde “ayrımcılığa, adaletsizliğe, mobbing’e uğramış, hak kaybı yaşamış” olarak nitelendiren ve kapsamlı, adil bir özlük hakkı düzenlemesi bekleyen emekli astsubaylarımız, açlık ya da yoksulluk sınırının altında yaşamaktan dolayı açıkça mağdurdur.
Emekli astsubaylarımız, ayrıca, TSK personeli arasında görece avantajlı konumdaki subaylarımızın yararlandığı, emekli maaşı adaletsizliğinin büyümesinin bir nedeni olan tazminatlardan; “temsil tazminatı, görev ve makam tazminatı, kadrosuzluk tazminatı, komutanlık ve komutanlık kursu tazminatından da yararlanmayı önermektedir." şeklinde sonlandırdı.


CİHAN

Yorumlar