CHP'li Oyan: 'Ben fişlerim ama kendimi fişletmem' diyemezsiniz

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, fişlemelerin sürdüğünü belirterek, "Demokrasi sadece bana, başkasına değil derseniz, yani 'Ben fişlerim ama kendimi fişletmem' veya 'Ben bütün bunların dışında tutarım kendimi ve bu nedenle yara almam.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Oyan: 'Ben fişlerim ama kendimi fişletmem' diyemezsiniz

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, fişlemelerin sürdüğünü belirterek, "Demokrasi sadece bana, başkasına değil derseniz, yani 'Ben fişlerim ama kendimi fişletmem' veya 'Ben bütün bunların dışında tutarım kendimi ve bu nedenle yara almam.' derseniz bu mümkün değil. Demokrasinin kendisi yara alıyor." şeklinde konuştu.

Derin devletin her zaman faal ve işbaşında olduğunu iddia eden Milletvekili Oyan, "Bu nedenle Türkiye’de insanlar yargılanıyor. Öbür taraftan aynı kurum içinde, aynı işlerin tepesinde olan bir başbakan ya da orada bulunan diğer zevat bunun dışında kalıyor. Bu tam anlamıyla hukuk sistemini sakatlayan durum." dedi. Medyada yer alan fişleme iddialarını ve yapılan açıklamaları çok önemli gördüğünü ifade eden Oğuz Oyan, "Bunun mutlaka gereğinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde Türkiye’de hiç kimsenin adalete, hukuk sistemine ve yargıya güveni kalmayacaktır. Adalet mülkün temelidir, devletin temelidir diyoruz. O zaman devletin temeli yok oluyor." diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da Türkiye’de özgürlük ve demokrasinin kısıtlanmasını kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Kimsenin, hiçbir çalışmasından dolayı fişlenmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Susam, "Hiç kimse güvenlik gerekçesi olmadıkça, bir mahkeme kararı olmadıkça fişlenemez." dedi. CİHAN

Yorumlar