CHP’li Loğoğlu’ndan sorgu odalarına sert tepki: Yapılan eğitime saygısızlıktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bazı okullarda sorgu odalarında çocuklara baskı yapılmasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Loğoğlu’ndan sorgu odalarına sert tepki: Yapılan eğitime saygısızlıktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bazı okullarda sorgu odalarında çocuklara baskı yapılmasına sert tepki gösterdi. Siyasi sorular sorularak çocuklara baskı yapılmasını eğitime saygısızlık olarak nitelendiren Loğoğlu, “Esefle kınıyorum.” dedi.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Loğoğlu, toplantının ardından gazetelerin sorularını cevaplandırdı. Bazı okul, dershane ve yurtlarda çocuklara müfettişlerin siyasi sorular yönelttiği şeklinde iddiaları değerlendirdi. Çocukların siyasi amaçlı sorgulanmasını yanlış bulduğunu anlatan Loğoğlu, “Esefle kınıyorum. Kendisini yetişkinlere anlatamayan AKP artık çocukların masumiyetine saldırı içinde. Bu nasıl bir ülkedir, kim hangi gerekçe ile hangi okulun içine gidip çocuklara tür sorular sorabilir? Olabilir mi böyle bir şey? Kim neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyor? Yapılan yanlıştır, yapılan günahtır, yapılan çocuklara saygısızlıktır, yapılan eğitime saygısızlıktır, yapılan velilere saygısızlıktır, yapılan Türk milletine saygısızlıktır. Bunlar Türk milletinin çocuklarımızın onuru ile oynuyorlar.” ifadelerini kullandı.

    Yapılan işi çocuk haklarının ihlali olarak değerlendiren Loğoğlu, “Açıkca çocuk haklarının ihlali anlamına geliyor. Çocuklar okula eğitim almak için gidiyorlar. Siyasi amaçlı sorgulanmak için gitmiyorlar. Siyasi amaçlı sorgulama için o mekana giren kendisine müfettiş deniliyor herhalde, müfettişin böyle bir hakkı olmadığını eğer müfettişlikten herhangi bir ölçüde nasibini almışsa bu sözleşmeleri bilmesi ve buna ‘hayır’ demiş olması gerekir. Ama burada çok ciddi çocuk hakları ihlali vardır. Bunun sorumlusu hükümettir bunun sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Bunun sorumlusu onların maşası haline gelmiş olan bu amaca hizmet eden müfettişlerdir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar