CHP’li Kart: Burhan Kuzu’nun akibeti meçhul

HSYK konusunu görüşmek için bugün toplanması beklenen Anayasa Komisyonu, başkan, başkanvekili ve sözcü bulunmadığı için toplantısını yapamadı.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kart: Burhan Kuzu’nun akibeti meçhul

HSYK konusunu görüşmek için bugün toplanması beklenen Anayasa Komisyonu, başkan, başkanvekili ve sözcü bulunmadığı için toplantısını yapamadı. CHP ve MHP’li üyeler basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi. CHP’li Atilla Kart, “Burhan Kuzu’nun akibeti meçhul.” diyerek Kuzu’dan haberlerinin olmadığını söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Anayasa Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Komisyon’un bugün neden toplanamadığı konusunda bilgi verdi. CHP’li Atilla Kart konuyla ilgili şunları söyledi: “Cuma gününden bu ya da Adalet Komisyonu’nda HSYK yapısını değiştiren doğrudan siyasi iktidara bağımsız hale getiren bir tasarı görüşülüyor. Teklif olarak ifade ediliyorsa da, tasarı olduğunu çok iyi biliyoruz. İç tüzüğe göre Anayasa Komisyonu’na toplantı çağrısında bulunduk. Bizim değerlendirmemize göre, bu teklifin mutlaka Anayasa Komisyonu’nda da görüşülmesi gerekiyor. Komisyon başkanın bu toplantıyı hayata geçirmesi gerekiyor. Bugün saat 15.30’da dokuz üye bir araya geldik. Ancak AKP grubundan hiçbir üye bulunmadığı gibi, yine iç tüzüğe göre komisyon başkanının ya da başkanvekilinin de bulunması gerekirdi. Bu durumu biz 9 üye, bir tutanakla tespit ettik. Meclis Başkanı ile bu tutanağı paylaştık. Meclis Başkanı, Burhan Kuzu’nun haberinin olduğunu söyledi bize. Ancak Burhan Kuzu’nun akibeti meçhul. Kendisinden haber alabilmiş değiliz.”

MHP’li Faruk Bal ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bugün saat 15.30’da olağanüstü toplantı tarihiydi. Biz belirlenen gün ve saatte toplantı salonuna gittik. CHP grubuna mensup üyeler de oradaydı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu bu toplantı için hazırlanması gerekirken Milli Eğitim Komisyonu’nun orada bir toplantısı var. Komisyonun diğer üyelerine çağrı iletilmemiş. Komisyonun başkanı yok, başkanvekili ve sözcüsü yok. Orada hazır bulunan arkadaşlarla birlikte komisyona iştirak eden milletvekillerinin çizelge şeklinde varlıklarını ispat eden tespit yaptık. Oradaki komisyon yasama meclisinin faaliyetidir.”
CİHAN

Yorumlar