CHP'li İzzet Çetin: 1 Mayıs'ı ne yaparlarsa yapsınlar yasaklayamazlar

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 1 Mayıs'ı ne yaparlarsa yapsınlar yasaklanamayacağını belirterek işçilerin, sendikaların özgür bir şekilde elbette kutlamanını yolunu bulacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İzzet Çetin: 1 Mayıs'ı ne yaparlarsa yapsınlar yasaklayamazlar

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, 1 Mayıs'ı ne yaparlarsa yapsınlar yasaklanamayacağını belirterek işçilerin, sendikaların özgür bir şekilde elbette kutlamanını yolunu bulacağını söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bazı işçilerle birlikte Meclis'te termik santrallerin özelleştirilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Burada 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çetin, "1 Mayıs'ları kabus haline getirenler, 1 Mayıs'ı korku imparatorluğu olarak yerleştirmek isteyenler, yine yasaklayarak mahkemelerin kararlarına rağmen yasaklayara belli alanlara sıkıştırmak, herhalde AKP'nin demokrasi anlayışıdır. Taksim'de kutlamak, bir olay çıkarmak, Başbakanın söylediği gibi çerçeve cam indirmek değil. İşçiler termik santralleri ekmek teknesi olarak görüp koruyorlarsa 1 Mayıs'ı da öyle görürler. Bütün dünyada olduğu gibi barış günü olarak görürler. Eylem yapmak için cam çerçeve indirmek için değil hakları için çıkarlar. Herkes bunu böyle görsün." şeklinde konuştu. "1 Mayıs'ı ne yaparlarsa yapsınlar yasaklayamazlar." diyen Çetin, işçilerin, sendikaların özgür bir şekilde elbette kutlamanını yolunu bulacağını vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da 1 Mayıs ile ilgili Başbakan'ın yaptığı açıklamanın talihsizlik olduğunu vurguladı. Yetki gaspı olduğunu belirten Tanal, bu yetkisini kanunlardan almadığını ve kanun dışına çıktığını ifade etti. Bu açıklamanın cezai sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

''TERMİK SANTRALLER MUĞLA HALKININ UMUDU''

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade etti. "Her yıl 300 milyon kar eden kurum babalar gibi satılmaktadır." diyen Demir, Türkiye'nin elektrik dağıtım ağına da hizmet ettiğine dikkat çekti.

Termik santrallerin Muğla halkının umudu, ekmeği olduğunu vurgulayan Demir, bunun 76 milyon insanı etkileyeceğini kaydetti. Özelleştirmelerin bu aileler için büyük bir yıkım olacağını vurguladı. Muğla için büyük bir yıkım, ekonominin can damarları kesilmesi anlamına geleceğini kaydetti. Bu santrallerin enerji baronlarına teslim edilmesini istemediklerini dile getiren Demir, yerel yöneticilerin ve halkın özelleştirme istemediğini ifade etti. Bu kurumların zarar etmediğinin altını çizdi. Madem özelleştiriliyor, alınan zeytinlik ve arsaların neden geri verilmediğini Yatağan halkının sorduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar