CHP’li İnce: Bir tarafta bakan evlatları, diğer tarafta vatan evlatları

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Yatak odasında ayakkabı kutularında doları olanlar gitsin ampule bassın oyunu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li İnce: Bir tarafta bakan evlatları, diğer tarafta vatan evlatları

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Yatak odasında ayakkabı kutularında doları olanlar gitsin ampule bassın oyunu. Ürünü para yapmayan üretici, emekli işçi memur gelsin Atatürk’ün partisine oyunu versin.” dedi. Türkiye’nin üç 'Y' sorunu olduğunu ifade eden İnce, "Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar vardı. 2002'de bunlar iktidara gelirken ne dediler? 'Bunları bitireceğiz' dediler. Bu üç 'Y' yerinde duruyor mu? İki 'Y' daha eklediler buna. Bir yalanı, bir de yüzsüzlüğü. Soyduğun ortada, çaldığın ortada. Daha ne konuşuyorsun?" şeklinde konuştu.

İnce, Trakya turunun son konuşmasını Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beğendik beldesinde yaptı. Bu seçimde ikili bir yapı olduğunu, bir tarafta bakan evlatlarının, diğer tarafta ise vatan evlatlarının olduğunu söyleyen İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar deveyi amuduyla yutmuşlar. Kamyonla para çalmışlar. Bunlar bizim hazineden paramızı çaldı. Sandıkta oyumuzu çaldı. Çocuklarımızın sınav sorusunu çaldı, gazetelerin manşetlerini çalıyor. 'Alo Fatih, değiştir, altyazıyı sil', mahkeme kararlarını çaldı. Duydum ki, burada da sahte seçmen varmış. Bundan hep birlikte kurtulacağız. Doğru Yolcusu, Anavatanlısı, DSP’lisi, MHP’lisi, AKP’lisi hiç fark etmez. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, onların bir kabahati yok, onlar iyi olsun diye verdiler, güzel olsun diye verdiler. Hiçbir kabahatleri yok. Onlara sakın kızmayın, küsmeyin."

Muharrem İnce, CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğunu ifade ederek, “Babamızın malı değil. Bu parti bize Atatürk’ün emaneti. Türkiye’nin üç 'Y' sorunu vardı. Türkiye’de yoksulluk vardı. Yolsuzluk vardı. Yasaklar vardı. 2002'de bunlar iktidara gelirken ne dediler? 'Bunları bitireceğiz' dediler. Bu üç 'Y' yerinde duruyor mu? İki 'Y' daha eklediler. Buna bir yalanı, bir de yüzsüzlüğü eklediler. Yüzsüz bunlar yüzsüz. Soyduğun ortada, çaldığın ortada. Daha ne konuşuyorsun? Ama bakın bunlar Müslüman adam. Nasıl Müslüman adam? Kasaları var, dolarları var, avroları var, yanında da para sayma makinesi var. Niye var. Çünkü 'Müslüman adam paraya el sürmez, makineyle sayar' diyor. Biz şimdi bunlardan birlikte kurtulacağız. Nasıl yapacağız onu? Bir kere cesur olacağız ve diyeceğiz ki, 'Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler.' bunu dedirtmeyeceğiz. Meydan okuyacağız, korkacak mıyız bundan yani? Tercihinizi şöyle yapacaksınız: Yatak odasında ayakkabı kutularında doları olanlar gitsin ampule bassın oyunu. Ürünü para yapmayan üretici, emekli işçi memur gelsin Atatürk’ün partisine oyunu versin. Bunlara 30 Mart’ta ilk darbeyi vuracağız. Hemen ardından erken seçim. İnşallah bir dahaki seçime bakan olarak geleceğim.” şeklinde konuştu. İnce, konuşmasının ardından İstanbul’a hareket etti. CİHAN

Yorumlar