CHP'li İnce: Arınç ile Meclis'in son günlerinde bir raunt yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Bursa’ya bir daha ki gelişinde başbakan yardımcısı olarak gelmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Arınç ile Meclis'in son günlerinde bir raunt yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Bursa’ya bir daha ki gelişinde başbakan yardımcısı olarak gelmek istediğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile hesabı olduğunu belirten İnce, Meclis'in son günlerinde bir raunt yapacaklarını dile getirdi.

Muharrem İnce, Bursa’da CHP Nilüfer ilçe teşkilatının düzenlediği üye katılım törenine katıldı. CHP olarak herkesi kucaklayacaklarını belirten İnce, şöyle konuştu: “Biz iki Mustafa'yı da severiz. Muhammed Mustafa'yı da severiz, Mustafa Kemal'i de severiz. İkisinin yeri ayrı ayrıdır. Birbiriyle kıyaslamayız onları. Dinimizin peygamberi ve ülkemizin kurucusu onlar. Son dönemlerde Türkiye'de her şeyi böldükleri gibi Müslümanları da böldüler. AKP, bu 5 parmaktan birisi değildir. AKP yandan çıkan 6. parmak gibidir. Hani bir ağaca aşı yaparsınız ya, aşının altından çıkmadır bu. Bunlar aşının altından çıkmadır.”

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı alarak AK Parti’yi iktidardan uzaklaştıracaklarını dile getiren İnce, Bursa’ya bir daha ki gelişinde Başbakan yardımcısı olarak gelmek istediğini ifade etti.

BU PARTİ KILIÇDAROĞLU’NUN BABASININ MALI DEĞİLDİR”

"Bu parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun babasının malı değildir” diyen İnce, şöyle konuştu: “Bu parti Muharrem İnce'nin babasının malı değildir. Bu parti, il ve ilçe başkanlarının babasının malı değildir. Bu parti, Atatürk'ün bize emanetidir. Bu, Cumhuriyet'i kuran partidir. Kim nerede siyaset yapmış olursa olsun, herkese bu partide yer vardır ama 'Ben sosyalistim, CHP'yi sosyalist partiye benzeteceğim. Ben CHP'yi BDP çizgisine çekeceğim. Ben CHP'yi sağ çizgisine çekeceğim. Ben CHP'yi şu çizgiye çekeceğim' diyorlar. Orada dur. Nasıl AKP'ye giden, geçmişte siyaset yapan insanlar AKP'li oluyorsa, CHP'ye gelenler de CHP'li olacak.”

“ANKARA’YI KAMERALAR ÖNÜNDE SORMAYIN”

Bir partilinin, “'Ankara ne olacak?' şeklinde sorması üzerine İnce, gülerek, “Ankara'yı kameralar önünde niye soruyorsun? Çikolata imalatı ile büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı halka açık alanlarda yapılmaz.” şeklinde karşılık verdi. Konuşmasını Nazım Hikmet’in bir şiiri ile sürdüren İnce, bazı sanatçıları eleştirerek, şöyle devam etti: “Bunlar eskiden Adnan Şenses'çiydi. Birtakım dönek solcuları kandırmak için Ahmet Kaya'ya iki ağlıyor, bizimkiler de yiyor bunu.” diye konuştu.

“ARINÇ’LA SON BİR RANT YAPACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir hesabının bulunduğunu hatırlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arınç'ın da bu dönemi sona eriyor. Başbakan onu kum torbasına çevirdi biliyorsunuz. O'nunla Meclis'te bir hesabım olacak. Bana bir çamur atmıştı. Ben onu bekliyorum. Meclis'in son günlerinde nasıl bir raunt olacağını siz de göreceksiniz. Tabii ben önce yargıyı bekledim, aklanmak istedim ve Allah'a şükür o bitti. Ama o şimdi nasıl aklanacak, onu göstereceğim. Yani millete dürüstlük ayaklarına yatıp Meclis başkanıyken Meclis başkanlarının emekli maaşlarını nasıl iki kata çıkardığını ve diğerlerini anlatacağım. Siyaset uzun vadeli bir iştir. Düşmez kalkmaz bir Allah. Bakın yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı bir alalım, bunlar sapır sapır dökülecek. Otobüsleri çekeceğiz Meclis'in önüne. Doğru otobüslerle Yüce Divan'a, hep beraber.”

İNCE, PANTOLONLARI KARIŞTIRINCA

Konuşmasının sonunda yeni üyelere rozetlerini takan İnce, bir de itirafta bulundu. Sabah evden çıkarken pantolonları karıştırdığını itiraf eden İnce, partilileri güldürdü. İnce, “Benim pantolon siyah, ceket lacivert. Sabah Yalova'da elektrikler kesikti. Dolaptan bulduğumu giymişim. Yanlış giymişim. Bu kadar zevksiz değilim. Kimlerin dikkatini çekti? Kimsenin çekmemiş. Keşke söylemeseydim.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar