CHP'li Halıcı (polislere uygulama için): Yanlış olduğunu görüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, İstanbul’da polislere yönelik sahurda yapılan operasyonla ilgili uygulamanın yanlış olduğunu gördüklerini söyledi. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde partiler arasında...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Halıcı (polislere uygulama için): Yanlış olduğunu görüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, İstanbul’da polislere yönelik sahurda yapılan operasyonla ilgili uygulamanın yanlış olduğunu gördüklerini söyledi.

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde partiler arasında bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma yerlerinden biri de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’ydi. MHP’de, diğer partilerden bayramlaşmaya gelen isimleri Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir ağırladı. MHP’ye ise bayramlaşmaya Demokratik Sol Parti (DSP), AK Parti, Büyük Birlik Partisi (BBP), Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geldi. Bayramlaşmaların ağırlıklı konuları ise polislere yönelik yapılan operasyon, cumhurbaşkanı seçimi ve Türk-İslam coğrafyasında yaşanan olaylar oldu.

Bayramlaşma programlarında MHP’yi en son ziyaret eden parti CHP oldu. CHP adına bayramlaşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Parti Meclisi üyeleri Umut Akdoğan ve Gaye Usluer oldu. Bayramlaşmanın ardından heyetler basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul’da polislere yönelik yürütülen operasyonun hatırlatılması üzerine Halıcı, “Yanlış her zaman yanlıştır. Şu an yapılan uygulamanın yanlış olduğunu görüyoruz. Yanlışlara dönük eleştiri getirildiği zaman, bu, herhangi bir kesimi müdafaa etme adına değildir. 12 yıldır iktidarda bulunan hükümet maalesef yargıya Türkiye’nin diğer bütün kurumlarına, emniyete, orduya her zaman müdahalelerde bulunan, onları etkilemeye çalışan ve kendi politikası yönlendirmeye çalışan bir tutum içerisinde olmuştur. Biz bütün bunların tamamına karşıyız. Haksızlığa uğranıldığı zaman kimin uğradığına bakmadan kişi, kurum, herhangi bir mensubiyet aramadan yapılan yanlışın üzerine CHP olarak gidiyoruz. Hükümet, zaman zaman siyasi nedenlerle bir kesimi yanına alıp bir başka kesimi rakip düşman, hain ilan ediyor. Casus ilan ediyor. Bunları siyasi nedenlerden arındırıp tamamen hukuka bırakmak gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gerektiği kurumların ve kuralların işlemesinde zaafiyetler olduğundan biz şikâyetçiyiz. Bu şikâyetlerin giderilmesinin sorumlusu da yine iktidardır. Şu anki uygulamanın yanlış olduğunu biliyoruz ama bütün bu yanlışlardan dönülmesinin yolu hükümetin kendisine çeki düzen vermesidir. Fakat 12 yıldır gördüğümüz tablo, hem vatandaşları hem siyasi partileri kuşkuya ittiği için de demin bahsettik, önümüzde seçim var. Seçimlerin Türkiye için fırsat olduğunun altını tekrar çizmek isterim. Yanlışlardan dönülebilmesi için de yeni bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Yeni Türkiye’nin oluşmasında iki seçimin çok ama çok önemli olduğunu da yurttaşlarımıza hatırlatmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Emin Haluk Ayhan ise şunları söyledi: “Hükümetin, uzun süredir birlikte olduğu bir grubun birden farklılaştırıp onların muhalefetle ilişkisini kurma çabasının kamuoyunu yanıltıcı hayal duyguları olmadığı gibi bir neticeyi ortaya çıkarır. Niçin MHP böyle bir olayla ilişkilendirilip birlikte olduğu ifade ediliyor, onu anlamakta zorluk çekiyoruz. Anlamaya da gerek duymuyoruz. Sizin birlikte olduğunuz, nasıl hareket ettiğinizi çok net bir şekilde kamuoyuna açıklamanız lazım Başbakan olarak, böyle bir durum varit ise. Aksi takdirde bu olayda kamuoyunu yanıltıcı davranış içine girdiğinizi çok rahat söylemek mümkün olabilir.”

CİHAN

Yorumlar