CHP'li Güneş: Yargı ve devlet içindeki paralel yapıyı Başbakan oluşturdu

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği ve şikâyet ettiği, yargı ve devlet içindeki paralel yapının kendisi tarafından oluşturulduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Güneş: Yargı ve devlet içindeki paralel yapıyı Başbakan oluşturdu

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği ve şikâyet ettiği, yargı ve devlet içindeki paralel yapının kendisi tarafından oluşturulduğunu iddia etti. Savcılara seslenerek suç duyurusunda bulunan Güneş, "Türkiye'de bir başbakan, devletin içinde paralel bir yapıyı oluşturmuş, itiraf da ediyor. Gereğini yapın, hiç durmayın. Bundan mutlaka kurtulmamız gerekir. Suçun itirafını, suçlu yapıyor." dedi.

Milletvekili Güneş, Balıkesir ziyareti kapsamında CHP Karesi İlçe Teşkilatı'nda partililerle biraraya geldi. Toplantıya Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Sami Sözat da katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hurşit Güneş, "Her seçimde klasik bir söz vardır, mahalle ve köy toplantılarında şöyle söylenir: 'Türkiye'nin bu kritik aşamasında.' Bir ülkede cumhuriyet tarihinde yahut herhangi bir ülkede, bir hükümetin bakanlar kurulunun üç üyesinin çocuğu eğer tutuklanıyorsa ve o ülkenin başbakanının oğlu hakkında tutuklama kararı çıkıyor ve uygulanmıyorsa o ülke gerçekten çok kritik bir dönemdedir." şeklinde konuştu. Gündemin değiştirilmeye çalışıldığını savunan Güneş, "Gündemi, 'Balyoz'dakiler masum mudur değil midir? Yeniden yargılansın mı yargılanmasın mı?' Bu gündeme çevirmeye çalışıyorlar. Bu gündemin aslında gerçeği belli. Biz üç dört yıldır söylüyoruz, bunlar iftira diyoruz. Bunları yeniden getirip, 'Ya biz unutmuşuz, bunlar iftiraymış, bunlara da kumpas kurmuşlar.' deyip evirip çevirmesinler. Bizi de inandırmak için, 'Canım, CHP'nin de genel başkanına kumpas kurmuşlar, bana da kurmuşlar, orduya da kurmuşlar. Hepimiz masumuz.' demesin. Biz masumuz, Silivri toplama kampında toplananlar da masum. Masum olmayan, ayakkabı kutusunda dolar çıkartan insanlar. Kendilerini o kategoriye sokup da yeniden yargılanma, polisi değiştir, binlerce adamın yerini değiştir, savcıya baskı, HSYK'yı değiştir, ne yaparsan yap beni kodesten kurtar, beraat ettir stratejisini doğru bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

Dün yine birçok polisin yerinin değiştirildiğini söyleyen CHP PM Üyesi Güneş, şöyle devam etti: "Meclis'te bir kanun teklifi verildi fakat ilginç, hükümetin yasa tasarısı biçiminde verilmiyor, bazı AKP'li milletvekillerinin yasa teklifi biçiminde veriyorlar. HSYK tamamen, fiilen ortadan kaldırılıyor, tamamıyla Adalet Bakanı'na bağlanıyor. Bu şu demek: Hani Başbakan güçler ayrılığından rahatsızdı ya, hallediyor onları. Türkiye'de adalet sistemi ve yargının tamamı Adalet Bakanı'na, dolayısıyla Başbakan'a bağlanacak. Rahat edecek hazret. Japonya'da rahat rahat dolan, sıkıntın yok. Adaleti, yargıyı da kendine bağladın. Böylelikle tuz koktu. Tuz koktuğu için kokan tuzun üstüne bir örtü örtmeye çalışıyorlar. Olayı örtmeye çalışıyorlar."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün Bakırköy'e atandığını da hatırlatan Hurşit Güneş, "Yerini değiştirdiler. Niye? Çünkü bunlar hakkında soruşturma yapıyor diye. Adam açıklamada bulundu. Diyor ki, 'Bana iki kişiyi gönderdi, tehdit etti beni.' Niye bunu diyor? Başbakan'ın aleyhine iş yaptığı için. Başbakan da hemen yalanlıyor. Şimdi biz hangisine inanacağız? En azından şuna inanabiliriz, ortalıkta bozuk bir şey var. Zaten Başbakan da söylüyor, 'Yargının ve devletin içinde paralel bir yapı oluştu.' diyor. 'Bu paralel yapı ne zaman başladı?' diye sorulduğunda, 'Ben iktidardayken başladı.' diyor. Yani benden önce yoktu. Bu ne demektir? Bu yapıyı Başbakan'ın kendisi oluşturmuş." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar